Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 2, 6 ili 9 eura

Isprobali smo pincete iz različitih cjenovnih razreda, najskuplja nije najbolja

Foto: Sandra Mikulčić
1/7
03.09.2023.
u 12:00

Koliko je novca realno dati za kozmetičku pincetu? U potrazi za onom koja će pružiti najbolji omjer između uloženog i dobivenog, isprobali smo tri pincete. Evo što smo otkrili

U potrazi za kozmetičkom pincetom zastali smo pred stalažom s više jednakih, a zapravo bitno različitih proizvoda u osnovi jednostavnih i dizajnom i namjenom. Sve što jedna pinceta treba je omogućiti da precizno uhvatimo neželjenu dlačicu te ju iščupamo. To bi trebala moći odraditi svaka, zar ne? I koliko je novca realno dati za kozmetičku pincetu? U potrazi za onom koja će pružiti najbolji omjer između uloženog i dobivenog, odabrali smo tri cjenovno različite pincete. Proučavanjem deklaracija utvrdili smo da sve tri proizvodi isti proizvođač, njemački Pfeilring, no ova najjeftinija – BodySoul, od nikla te s cijenom od 2,11 eura – prodaje se pod robnom markom lanca trgovina u kojoj smo kupili pincete, Müllera.

S najjeftinijom smo pincetom uspjeli iz prvog pokušaja i uhvatiti i iščupati baš sve što smo naumili. No, nikal nije za osobe sklone alergijama
Foto: Sandra Mikulčić

Na deklaraciji pincete srednje cijene, od 6,36 eura, piše da je bez nikla. Najskuplja pinceta stoji 9,01 eura i izrađena je od nehrđajućeg čelika, od inoxa. Duga je 9,7 centimetara, dok dvije jeftinije imaju po osam cm.

Dakle, dvije skuplje prikladne su i za osobe sklone alergijama te neće zahrđati s vremenom. No, hrđanju nije sklon ni nikal. Tko nema problema s jeftinijim materijalima, neće biti razočaran pincetom od dva eura jer se na našem testu pokazala najpreciznijom. S njom smo uspjeli iz prvog pokušaja i uhvatiti i iščupati baš sve što smo naumili. No, ponavljamo, nikal nije za osobe sklone alergijama. Njima bismo preporučili Solingen pincetu srednje cijene, bez nikla. (Ne)željenu dlačicu ovom smo pincetom u većini slučajeva uhvatili od prve. Ne uvijek, ali dovoljno da ne budemo frustrirani i dovoljno da bismo ponovno kupili istu pincetu.

Pincetom srednje cijene, bez nikla, (ne)željenu dlačicu u većini smo slučajeva uhvatili od prve. Ne uvijek, ali dovoljno da ne budemo frustrirani i dovoljno da bismo ponovno kupili istu pincetu
Foto: Sandra Mikulčić

Najskupljom Pfeilring pincetom gotovo ništa nismo uspjeli uhvatiti kad smo tom poslu pristupili ležerno, kao i s prve dvije pincete. Nakon početnog neuspjeha poslu smo pristupili koncentriranije i studioznije pa smo nešto i uspjeli napraviti. Ne svaki put, ali koji put jesmo - kad smo pincetu držali gotovo pa paralelno s kožom.

Najskuplja isprobana pinceta stoji 9,01 eura i izrađena je od nehrđajućeg čelika, od inoxa
Foto: Sandra Mikulčić

 

Dvije jeftinije pincete držali smo svakako i uspješno su ispunile svrhu - najjeftinija svaki put, srednja gotovo svaki put. Sve tri pincete imaju zakošeni vrh za lakše i preciznije hvatanje dlačica, samo što to kod ove najskuplje rjeđe funkcionira. S obzirom da je dlačicu najlakše uhvatiti i iščupati s pincetom od dva eura, prva preporuka ide za nju - ako niste u skupini alergičara. Osobe alergične na nikal trebale bi posegnuti za pincetom od 6,36 eura.

Krajnje lijevo, najbolji omjer cijene i kvalitete - pinceta srednje cijene. U sredini je najjeftinija i najpreciznija, ali s niklom; desno je pinceta od 9 eura koja se na našem testu pokazala neuspješnom
Foto: Sandra Mikulčić

Komentara 8

DI
Ditta
15:16 03.09.2023.

"Fantastična" recenzija. Božsačuvaj doznati koji proizvod i gdje kupiti. Važno je biti maglovit i nedorečen i imati što više klikova.

KU
Kujttim
19:43 03.09.2023.

Najbolje pincete se prodaju u trgovačkom lancu Bipa. U trgovini Bipa nađe se komplet (škarice, grickalica za nokte i pinceta) po cijeni od 6,99 eura. Baš su me iznenadili ovi u Bipa trgovini jer je prodavačica bila ljubazna i pokazala mi je gdje stoje ti proizvodi.

EZ
ezer
16:48 03.09.2023.

Uz cijenu najjeftinije pincete obično ide i grickalica za nokte. Zašto kupiti samo jedno kada se može dobiti dvije stvari po cijeni jedne. Kupiti se može u poznatim trgovinama tipa Tedi, Kik, Offertissima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije