Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kozmetika u kapsulama

Isprobali smo dva povoljnija koncentrata protiv bora. Jedan je oduševio, ali od drugog oči peku, a usne se suše

Foto: Sandra Mikulčić
1/7
24.05.2024.
u 08:00

Po deklaraciji, preporuča se koncentrat koristiti i ujutro i navečer, dva puta dnevno, no iz našeg iskustva dovoljno je i jednom na dan. Također, nakon više dana korištenja uočavamo da se ten općenito popravio, djeluje svježije, finije. Cijena je 1,71 euro za sedam kapsula, odnosno 0,24 eura po komadu

Kozmetički proizvodi u malim pakiranjima, u kapsulama ili ampulama, djeluju skuplji i kvalitetniji jer već to malo pakiranje sugerira da su – jako učinkoviti. No, jesu li? I kakva je situacija s koncentriranim proizvodom u malom pakiranju s korektnom cijenom, budući da se prodaje pod oznakom povoljne robne marke? U našem serijalu testiranja 'rade' li povoljniji proizvodi zaista ono što se na njihovim deklaracijama navodi, isprobali smo dva koncentrata DM-ove marke Balea. Jedan je Q10 koncentrat u kapsulama protiv bora, po cijeni od 1,71 euro za sedam kapsula, odnosno 0,24 eura po komadu. Drugi je koncentrat za njegu usana i područja oko očiju, također u malim kapsulama.

Iako se zgodno dopunjuju, a i princip korištenja im je isti, promatrat ćemo ih (i) odvojeno, jer su nam dojmovi različiti. Zajedničko im je što oba proizvoda dolaze u malim kapsulicama koje se otvaraju odvrtanjem 'čepića' (to je išlo jako teško i nespretno...) ili tako da vrh odrežete škarama. U oba pakiranja ima po sedam kapsula. Svakoga smo dana iskoristili po jednu Q10 žutu i jednu rozu kapsulu za oči i usta. Sadržaj kapsula valja nježno umasirati u očišćenu kožu. Q10 koncentrat protiv bora, s koenzimom Q10 i ekstraktom ginsenga, trebao bi zagladiti kožu, učiniti ju elastičnijom te smanjiti dubinu bora. Ukratko, koži lica, vrata i dekoltea trebao bi dati vidljivo mlađi izgled. Radi li to? U našem slučaju – radi. Ugodne je teksture, lijepo miriše, lako se nanosi, koža ga je brzo upila. Iako na prvu djeluje masno, gust je poput seruma, koža nakon nanošenja nije ostala masna. U jednoj kapsulici dovoljno je koncentrata za tretiranje i lica i vrata i dekoltea. Koncentrat smo nanosili navečer, a sutradan ujutro u ogledalu nas je već nakon prve primjene dočekala glatka, baršunasta koža. Po deklaraciji, preporuča se koncentrat koristiti i ujutro i navečer, dva puta dnevno, no iz našeg iskustva dovoljno je i jednom na dan. Također, nakon više dana korištenja uočavamo da se ten općenito popravio, djeluje svježije, finije. Koža djeluje zdravo, baršunasta je i dobro nahranjena. Koncentrat je isproban na mješovitoj koži, a na deklaraciji stoji da je namijenjen svim tipovima kože.

Foto: Sandra Mikulčić

VEZANI ČLANCI:

- Ovo bismo ponovno kupili – bio je to stav kako nakon prve, tako i nakon sedme iskorištene kapsule.

Kod drugih kapsula, onih s koncentratom za njegu usana i područja oko očiju, dojmovi su podijeljeni. Cijena je također 1,71 euro za sedam kapsula i također smo koncentrat nanosili svake večeri, nakon čišćenja lica. Na deklaraciji stoji da Balea koncentrat za njegu područja oko očiju i usana hidratizira kožu i vidljivo smanjuje bore. Vitamin E, navodi se, jača osjetljivu kožu oko očiju i usana te je čini glatkom i elastičnom. Ulje noćurka bogato je esencijalnim kiselinama koje kožu čine baršunasto mekom i podatnom. Piše da je primjereno i za njegu trepavica i obrva. U praksi, i ovaj se koncentrat lako nanosi, koža ga brzo upija. Na području oko očiju učinak je vidljiv – koža je zategnutija, djeluje svježe. No, problem je bila napomena da može i na trepavice jer nanošenjem na trepavice nešto je koncentrata dospjelo u oči, a to je peklo. Na deklaraciji piše da treba paziti da ne dospije u oči, ali kako onda iz te male kapsulice prstima umasirati oko očiju i po trepavicama… Ne možemo prihvatiti da proizvod namijenjen njezi područja oko očiju peče za oči. Nadalje, kako ga u jednoj kapsuli ima previše samo za oči (a lijepo piše da će njegovati i nahraniti i usne), koncentrat smo nanijeli i na usne. Ni taj se potez nije pokazao dobrim, jer vrlo brzo nakon nanošenja koncentrata na njih usne su postale još isušenije nego prije. Možda pogrešan dojam? Možda, pa smo ponovili postupak, ali s jednakim rezultatom – usne su bile još više suhe, toliko da ih je trebalo hitno nahraniti s dobrim starim balzamom za usne. I zato su nam kod ovog drugog koncentrata dojmovi podijeljeni – za područje oko očiju je dobar, uz uvjet da ne uđe u oči, ali za usne nam nikako nije bio dobar. Njega stoga zaboravljamo, dok ćemo Q10 koncentrat protiv bora dalje koristiti, jer je odličan i povoljan.

* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije