Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prijevoz

ZET počeo s prodajom učeničkih i studentskih pokaza

kontrolori ZET-a (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.08.2012.
u 09:50

Pravo na đačke i studentske karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine života, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, raznih tečajeva te osobe u radnom odnosu...

ZET  je danas počeo zaprimati zahtjeve za izdavanje novih pretplatnih karata i produljenje statusa učenika i studenata za školsku te akademsku 2012./2013. godinu.

Pravo na besplatan prijevoz na području Zagreba ostvaruju učenici i studenti s prebivalištem glavnom gradu, a čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2000 kuna, pojasnili su iz ove Holdingove podružnice.

Korisnike prava, na njihov zahtjev, utvrđuje nadležan Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport na temelju dokaza potrebnih za ostvarivanje prava, sukladno Odluci.

Za izdavanje nove učeničke i studentske pretplatne karte ili produljenje statusa potrebno je ZET-u podnijeti ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila nadležna škola ili fakultet. Za izdavanje nove pretplatne karte također treba donijeti i jednu fotografiju 3x3,5 cm, ne stariju od 6 mjeseci, koja je na poleđini ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s tim da je pola pečata na fotografiji, a pola na zahtjevu, navodi ZET.

Učenici i studenti koji imaju nove kartice ZET-a, za produljenje valjanosti statusa učenika ili studenta prilikom predaje zahtjeva ne moraju priložiti fotografiju, a obavezni su dati na uvid važeću pretplatnu kartu u koju se upisuju novi podaci o statusu.

Student uz ovjeren zahtjev predaje na uvid osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.

Korisnicima koji su dosad koristili đačku pokaznu kartu, a ove godine imat će status redovnog studenta, ne izdaje se nova kartica već se promjena upisuje na postojeću karticu.

Pravo na đačke i studentske karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine života, redovni studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, raznih tečajeva te osobe u radnom odnosu.

Učenici i studenti s područja Zagrebačke županije, koji ostvaruju pravo na subvencionirani prijevoz, dužni su ovjeriti zahtjev za izdavanje pretplatne karte u gradu ili općini prema mjestu prebivališta ili prilikom predaje zahtjeva priložiti potvrdu o pravu na subvencionirani prijevoz.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije