Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"sjajan početak godine"

Zagreb je u siječnju posjetilo 3% više turista nego prvog mjeseca rekordne 2019.

Zagreb: Veseli turisti pozirali ispred kipa bana Josipa Jela?i?a
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.02.2023.
u 17:01

U usporedbi s prvim mjesecom 2019. g., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, kazala je Bienefeld

Prema podacima zagrebačke Turističke zajednice, u siječnju je u metropoli ostvareno 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35% u dolascima i 21% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine. U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, BiH te SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, BiH, Njemačke, Srbije te Slovenije.

– Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi sa prvim mjesecom 2019. g., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, što je sjajan početak godine. U Turističkoj zajednici grada Zagreba, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijamo i kreiramo ponudu na način da u svakom dijelu godine imamo barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta. Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće, a onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb. Sinergijskim razvojem ključnih turističkih proizvoda grada Zagreba, kao i onih manjih boutique događanja različitih profila, želimo postići odgovarajući cjelogodišnji spektar događanja i aktivnosti koja generiraju održivo povećanje dolazaka i noćenja tijekom cijele godine – kako je istaknula direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld

Istaknuli su i kako su početkom siječnja pokrenuli online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a koja posebno skreće pažnju na zagrebački zimski period. Od ukupnog broja noćenja, odnosno njih 129.498, u siječnju su strani gosti ostvarili 92.331 noćenje, dok su od ukupno 57.914 dolazaka, strani turisti realizirali njih 38.920. Prosječno su gosti ostvarili 2.3 noćenja tijekom siječnja u Zagrebu.

Komentara 2

SP
Spezzi
21:35 07.02.2023.

Po čemu je siječanj relevantan za zg turizam ?! Azijati konačno dobili dozvolu za putovanja ili je broj naših iseljenika koji su ostali tu preko blagdana toliko povečan, a statističari love svaku dušu koju ugledaju da bi nabildali svoje brojke?

Avatar Pukovnik Simo
Pukovnik Simo
21:55 07.02.2023.

Mogao bih i ja da ga opet posetim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije