Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dvorani hotela antunović

Udruga invalida rada Zagreba slavi 57. obljetnicu, organiziraju i tribinu posvećenu mentalnom zdravlju

UIR Zagreb
26.09.2023.
u 15:31

Po završetku Tribine, održat će se i svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima, volonterima i ostalim osobama i institucijama zaslužnima za doprinos radu, rastu i promociji UIR Zagreba tijekom jednogodišnjeg razdoblja

Udruga invalida rada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, ovih dana obilježava 57. obljetnicu od osnutka.

U sklopu proslave, sutra će se, s početkom u 10 sati, u dvorani hotela Antunović održati tematska tribina "Mentalno vitalni" na kojoj će četiri predavačice, stručnjakinje iz područja psihologije i sociologije, invalidima rada, ostalim osobama s invaliditetom i ostalim zainteresiranim građanima ukazati na činjenicu da je mentalno zdravlje neizostavan i neizmjerno važan dio općeg zdravlja koje je ujedno čovjekova najdragocjenija imovina. 

VEZANI ČLANCI: 

Izv. prof. dr. sc. Andrea Vranić održat će predavanje naziva "Reci kako živiš i reći ću ti kako si", Sabina Stepić, mag. psych. "Kako nas stres može ojačati", Zrinka Grotić, mag. psych. "Kognitivne rezerve – što su i kako ih osnažiti?" i Ines Vrban, univ. spec. act. soc. "Organizacija vremena i mentalno zdravlje osoba starije dobi".

Po završetku Tribine, održat će se i svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima, volonterima i ostalim osobama i institucijama zaslužnima za doprinos radu, rastu i promociji UIR Zagreba tijekom jednogodišnjeg razdoblja. 

– Svjetska zdravstvena organizacija definirala je mentalno zdravlje kao stanje mentalne dobrobiti koja omogućuje ljudima svakodnevno nošenje sa stresom, dok je potreba za djelovanjem na mentalno zdravlje neosporna i važna. Ovogodišnjom tribinom želimo ukazati na važnost i načine očuvanja mentalnog zdravlja pogotovo za ranjive skupine kao što su osobe s invaliditetom koje su svakodnevno suočene s brojnim preprekama i problemima – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

VEZANI ČLANCI: 

Statistkički podaci ukazuju na i dalje velike brojeve registriranih osoba s invaliditetom i registriranih invalida rada u Republici Hrvatskoj. Prema zadnje objavljenim statističkim podacima Izvješća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, na dan 1. rujna 2022. godine je u Republici Hrvatskoj bilo registrirano ukupno 624.019 osoba s invaliditetom, odnosno oko 16% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske.

Prema zadnje objavljenim podacima Statističkih informacija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u lipnju 2023. godine, u Republici Hrvatskoj bilo je registrirano 89.737 invalida rada, što predstavlja 14,38% ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. UIR Zagreba je na dan 31. 8. 2023. godine imala registriranih 7.008 članova, odnosno 32,65% ukupnog broja invalida rada registriranih na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije