Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diljem zemlje

Stanovnici Vrbana organiziraju masovni prosvjed protiv antena

Point centar Vrbani
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.06.2014.
u 09:52

Organizirali su se na osam lokacija diljem Hrvatske, a okupit će se građani iz gusto naseljenih naselja kojima su pod prozorom niknule bazne stanice

Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja (HUZEZ), nastala iz nezadovoljstva građana Vrbana III koji prosvjeduju protiv velikih antena na trgovačkom centru Point, diljem zemlje organizira prosvjede protiv štetnog zračenja.

Prosvjedi će se istodobno održati na osam lokacija, a okupit će se građani iz gusto naseljenih naselja u kojima su građanima pod prozorom niknule bazne stanice mobilnih operatera.

Prosvjedi pod motom ''Ne želimo antene pod prozorima'' održat će se 11. lipnja u 19 sati, a osim u Splitu, Kaštel Lukšiću, Šibeniku, Perušiću i istranskoj Pobri, u Zagrebu se okupljaju građani Prečkog i Vrbana na istočnoj strani shopping-centra Point, u Rudešu, na uglu Pisarovinske i Delničke ulice i na Jarunu u ulici Gordana Jankovića 25.

HUZEZ je osnovan, kažu iz udruge, radi toga da se zakonska regulativa na ovom području izmijeni tako da se u najvećoj mogućoj mjeri zaštiti zdravlje ljudi, a da se pritom ne ograničava razvoj mobilnih telekomunikacija. Svi građani koji imaju informacije o baznim antenama i štetnom zračenju mogu ih poslati na e-mail udruge info@huzez.org.

Komentara 9

GU
guderian
18:05 09.06.2014.

imamo dva mobitela u kućanstvu. Internet nam dolazi preko optike tako da to stvarno nema veze sa antenama. Zamolio bih ljude da, ako ne znaju o čemu se radi, ne lupetaju gluposti jer tako više govore o sebi nego oo drugima. Cijela je istina da tih antena nije prije bilo a signal je bio jako dobar i bez njih. A onda su ih stavili I na Point I na Namu/Vrbani, možda je udaljenost 500 metara ako i toliko. Čemu?

I2
i2nd
08:12 10.06.2014.

Nije licemjerstvo imati mobitel! :) Licemjerno je da telekomunikacijske tvrtke naplaćuju frekvenciju kojom UBIJAJU ljude!

DU
Deleted user
12:08 09.06.2014.

prosvjednici imaju moju podrsku! antena treba biti no netreba svaki operater imati svoju antenu. na svaku antenu realno moze doci nekoliko operatera a opasno zracenje bi se drasticno smanjilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije