Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antene ne rade

Spor oko baznih stanica na krovu Centra Point završio i na sudu

Point centar Vrbani
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
31.01.2014.
u 11:51

Tele2 tužio je Point jer nisu uključili bazne stanice, a trgovački je centar odgovorio zahtjevom za raskidanje ugovora

Pojedini stanovnici Vrbana III našli su se jučer na prvom ročištu na Trgovačkom sudu u Karlovcu, želeći znati ishod spora između trgovačkog centra Point i operatera Tele2.

Naime, Tele2 tužio je Point jer njihove stanice već dulje vrijeme nisu uključene zbog kvara na instalacijama. Point je odgovorio protutužbom i zahtjevom da se raskine ugovor koji su potpisali s operaterom, kažu stanovnici, pravdajući se štetom koju je prouzročio bojkot stanovnika.

Velik dio stanovnika ne želi kupovati u centru, zbog čega je došlo i do smanjenja prometa

Zdravko Anđel

predstavnik stanara

- Velik dio stanovnika ne želi kupovati u centru, zbog čega je došlo i do smanjenja prometa - kaže predstavnik stanara Zdravko Anđel. Stanovnici kažu da zakupci zbog toga traže da se snizi cijena najma, a navodno je i to razlog što Point nije uspio iznajmiti dio centra.

Složni stanovnici pokrenuli su i postupak za osnivanje udruge građana za zaštitu od elektromagnetskog zračenja, a istupit će i prema Vladi s prijedlogom da se promijeni Pravilnik o zaštiti od elektromagnetskih polja. Povezali su se s građanima diljem Hrvatske koji su u sličnom problemu, a ovisno o potrebi organizirat će i prosvjede.

Ipak, kako kaže Anđel, niti jedna antena na krovu od triju operatera - Tele2, Vipneta te T-Mobile-a - ne radi. Provjere to svako malo pomoću uređaja koji posjeduje jedan od susjeda, a pomoću kojeg se mjeri elektromagnetsko zračenje. Iz trgovačkog centra Point kratko su rekli kako ne mogu komentirati sudske procese koji su u tijeku.

- Vjerujemo u pravosudni sustav i nadamo se pozitivnom ishodu za Point Shopping Center - kažu.

Komentara 7

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:12 31.01.2014.

kako nitko od prosvjednika ne kaže: "ako ostanu antene, otkazujemo mobitele?"

IB
Ivan Brnčić
10:48 02.02.2014.

kak to da svi ovi kaj se bune imaju mobitele? vjerujem da ih imaju i po nekoliko u kućanstvu.

DU
Deleted user
09:56 06.03.2014.

Da stanari znaju kak uopće djeluju te antene, možda nebi ni tražili da se maknu. Trebali bi pitati nekog prof. na elektrotehničkom fakultetu da im izvede formulu o jakosti antene i kako ona pada udaljavanjem od nje, da vas jaa sad ne ubijam kvadratom jakosti i td. To je sve, samo nije opasno, ako je udaljenost čovjeka 15-20 m.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije