Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pomoć obiteljima na poplavljenim područjima

knin
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.01.2010.
u 11:29

U idućim tjednima, kad se voda povuče, tamo više neće biti potrebni čizme ili čamci, ali će biti potrebno nešto drugo i upravo će pružanje odgovarajuće pomoći tim ljudima biti zadaća našeg Caritasa tijekom cijele godine.

Caritas Varaždinske biskupije nastojat će organizirati patronate nad pojedinim obiteljima u poplavljenim hrvatskim područjima, najavio je danas na susretu voditelja župnih Caritasa Varaždinske biskupije u Varaždinu varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak.

- Tim će ljudima trebati pomoć i kad se voda povuče, trebat će im se omogućiti stanovanje. Preporuka je da naše župe uzmu patronat nad pojedinim obiteljima, odu tamo, vide što im treba, je li im potrebno okrečiti kuću, koji aparati su im stradali, odnijeti vreće krumpira i slično.

U idućim tjednima, kad se voda povuče, tamo više neće biti potrebni čizme ili čamci, ali će biti potrebno nešto drugo i upravo će pružanje odgovarajuće pomoći tim ljudima biti zadaća našeg Caritasa tijekom cijele godine - rekao je biskup Mrzljak, koji je pozvao i na molitvu i pomoć stradalima u potresu na Haitiju.

Komentara 3

OK
okokučnopišalo
12:45 16.01.2010.

Mister5, koji ti članak komntiraš? Sigurno ne ovaj gore!

MM
Mladen Miletić
12:04 16.01.2010.

Pomoć obiteljima na poplavljenim područjima. Zašto kada sam vidio na HRT 1 kada je Bandić stigao tamo sa pomoči odmah je usljedilo demokratsko humano izvješče. Zagreb grca u dugovima odkuda mu novac za 3 čamca; ( pomoči tim seljacima i i potopljenim Srbima ) ! Sada vidim da se netko pametan iz polit biroa našao i priča o zadači Caritasa. Da nema potresa u svijetu nebi bila ni ta sjajna ideja o zadači Caritasa... Toliko o nama Hrvatima i humanosti !

Avatar Robinzon
Robinzon
12:53 16.01.2010.

Šta predstavlja ova slika? Jel to hoće reći: Pogledajte ljudi kako se ugroženo stanovništvo bori sa poplavom. Ženska u kućnim šlapama nagnila se s kantom nad jezerom vode. Ovdje je netko lud u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije