Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pomoć obiteljima na poplavljenim područjima

U idućim tjednima, kad se voda povuče, tamo više neće biti potrebni čizme ili čamci, ali će biti potrebno nešto drugo i upravo će pružanje odgovarajuće pomoći tim ljudima biti zadaća našeg Caritasa tijekom cijele godine.
16. siječnja 2010. u 11:29 3 komentara 7 prikaza
knin
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Caritas Varaždinske biskupije nastojat će organizirati patronate nad pojedinim obiteljima u poplavljenim hrvatskim područjima, najavio je danas na susretu voditelja župnih Caritasa Varaždinske biskupije u Varaždinu varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak.

- Tim će ljudima trebati pomoć i kad se voda povuče, trebat će im se omogućiti stanovanje. Preporuka je da naše župe uzmu patronat nad pojedinim obiteljima, odu tamo, vide što im treba, je li im potrebno okrečiti kuću, koji aparati su im stradali, odnijeti vreće krumpira i slično.

U idućim tjednima, kad se voda povuče, tamo više neće biti potrebni čizme ili čamci, ali će biti potrebno nešto drugo i upravo će pružanje odgovarajuće pomoći tim ljudima biti zadaća našeg Caritasa tijekom cijele godine - rekao je biskup Mrzljak, koji je pozvao i na molitvu i pomoć stradalima u potresu na Haitiju.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • okokučnopišalo:

  Mister5, koji ti članak komntiraš? Sigurno ne ovaj gore!

 • Mladen Miletić:

  Pomoć obiteljima na poplavljenim područjima. Zašto kada sam vidio na HRT 1 kada je Bandić stigao tamo sa pomoči odmah je usljedilo demokratsko humano izvješče. Zagreb grca u dugovima odkuda mu novac za 3 čamca; ( pomoči tim seljacima i ... prikaži još! i potopljenim Srbima ) ! Sada vidim da se netko pametan iz polit biroa našao i priča o zadači Caritasa. Da nema potresa u svijetu nebi bila ni ta sjajna ideja o zadači Caritasa... Toliko o nama Hrvatima i humanosti !

 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Šta predstavlja ova slika? Jel to hoće reći: Pogledajte ljudi kako se ugroženo stanovništvo bori sa poplavom. Ženska u kućnim šlapama nagnila se s kantom nad jezerom vode. Ovdje je netko lud u glavu.