Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova usluga

Nemate sitno ili ne šaljete SMS? Po parkirne karte opet na kiosk

27.08.2013., Zagreb -  Tisak, tvrtka za prodaju i distribuciju, clan Agrokor koncerna, najveci je maloprodajni lanac kioska.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
01.07.2014.
u 12:00

Na kiosku treba reći broj registracije auta i vrstu karte, a potvrda ne mora ostati u vozilu. Zasad će projekt biti testiran na sedam prodajnih mjesta u Zagrebu, a za tjedan-dva bit će uveden na dvjestotinjak kioska Tiska diljem grada. Karte su plative i karticama i novčanicama.

Zagrepčani će, kao i prije nego što su parkiranje počeli plaćati mobitelom, parkirne karte ponovno moći kupiti na kioscima. Za razliku od nekadašnjih karata koje je trebalo ispuniti i staviti ispod vjetrobranskog stakla, nove karte neće trebati ostavljati u automobilu jer će se obavijest slati elektroničkim putem.

Tako će parking putem SMS-poruke dobiti ozbiljnu konkurenciju jer se građanima neće naplaćivati naknada za uslugu, a sami građani više neće morati brinuti imaju li kovanice za automate.

Što želite

Na kiosku će moći platiti i novčanicama ili karticama.

Za početak je Zagrebparking potpisao ugovor s tvrtkom Tisak, a prvih tjedan-dva usluga će se testirati na 7 mjesta – u kioscima na Glavnom kolodvoru, u Ulici Kneza Višeslava 2, na tržnicama Utrine i Trešnjevka, na Rooseveltovu trgu 2, Britanskom trgu i u Rapskoj 33 na Sigečici. Potom će biti dostupna na dvjestotinjak kioska Tiska.

– Na kiosku vozač treba reći broj registracije automobila za koji želi platiti parking te kakvu kartu želi, a unesene podatke djelatnici će mu dati na uvid i izdati potvrdu – objasnili su iz Zagrebparkinga.

Osim satnih karata koje su se na kioscima prodavale i do prije nekoliko godina, građani će moći kupiti i komercijalne tjedne i mjesečne karte, tj. tjednu za 200 kuna u I., 100 u II. i 37,5 u III. zoni, mjesečne za 800, 400 i 150 kuna ovisno o zoni ili godišnje od 8800, 4400 te 1650 kuna. Na kiosku će se nuditi i mjesečna karta od 100 ili godišnja od 1200 kuna za zapadnu i istočnu stranu Velesajma te parkiralište ispred Porezne uprave u Novom Zagrebu te za 200 i 2400 kuna za parkirališta Paromlin, kod NSK i južnoj strani Autobusnog kolodvora.

Ne nude povlaštene karte

Bit će na raspolaganju i dnevne karte (100, 60 i 30 kuna, a moći će se uplatiti i dnevna parkirna karta (kazna) koju vozači zateknu ispod brisača ako parking ne plate. Na kiosku se neće moći kupiti povlaštene stanarske karte jer se izdaju samo uz predočenje dokumentacije pa će stanari po njih i dalje morati u Vukovarsku ili Šubašićevu.

Iz Zagrebparkinga su kazali da nastavljaju prilagodbu svog sustava kako bi vozači parkiranje mogli platiti putem pametnih telefona, aplikacijom Park Wallet.

>>Karte platili čak 15 tisuća kuna, ali – nepotrebno!

Komentara 3

ST
strsljen2013
16:10 01.07.2014.

Prije mjesec dana vozio sam kolegu na autobusni kolodvor. Preko puta sam se parkirao i platio parking mobitelom. U međuvremenu dok sam to radio čuo sam kako netko viče: Halo, tu sam u redu, halo, čekam red da platim, halo. Istina, vlasnik vozila je bio u redu za naplatu parkiranja pred aparatom dok mu je na 15m radnik zagrebparkinga postavljao kazn. Kada je čuo viku, samo ga je hladno pogledao i nastavio dalje s kontrolom parkinga. Dragi moji šefovi, kome i kako se se žaliti na ovakvo postupanje.

NS
Nuclear_Strike
16:05 01.07.2014.

Opet projekt za koji će netko pobrati vrhnje i nakon toga će biti obustavljen.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:22 01.07.2014.

svejedno je kiosk, sms, ili kovanice...bitno je da ide u bandićeva kasu...on se pak ponaša kao da je njegov ćaća asfaltirao zagrebačke ceste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije