Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAGREB JE NAŠ'

'Ovo je izvrstan rezultat, uspjet ćemo nametnuti bitne teme u skupštini Grada'

Izborni stožer Tomislava Tomaševića
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/7
21.05.2017.
u 22:10

'Ako ostanu ovi rezultati koji su u ovom trenutku aktualni to će onda svakako biti izvrstan rezultat'

Ovdje je večeras najbolji tulum u gradu, može se u ovim trenucima čuti od brojnih okupljenih u stožeru koalicije 'Zagreb je naš' koji se nalazi u kafiću Spunk ispod same Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Rezultate izlaznih anketa i prve DIP-ove neslužbene rezultate u društvu mnogih, što članova što simpatizera koalicije, komentirao je kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević.

- Ako ostanu ovi rezultati koji su u ovom trenutku aktualni to će onda svakako biti izvrstan rezultat, tim više što smo mi posve nova politička opcija. No iako je naša kampanja trajala vrlo kratko, praktički tri mjeseca iza nas je 15 godina aktivističkog rada, a u cijelu ovu priču bilo je okupljeno jako puno ljudi, preko 100 volontera - kazao je Tomašević, ne želeći u ovom trenutku još komentirati rezultate svojih protukandidata pa ni mogućnost da u drugi izborni krug idu Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš.

No još jednom je istaknuo da ulazak članova njihove koalicije u Skupštinu znači da će u Skupštini odmah nametnuti i vrlo ozbiljne rasprave o temama kojima su i do sada davali prioritet, kao što su pojeftinjenje cijena vode, konačno zatvaranje Jakuševca, naplata otpada prema količini, proširenje tramvajske mreže.... 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika iste koalicije Danijela Dolenec također je izrazila zadovoljstvo trenutnim rezultatima naglasivši da su oni tim značajniji što su, kako je rekla odradili 'blic volontersku kampanju'.

- Drago nam je da su građani i birači prepoznali naš rad što dokazuje da smo uspjeli nametnuti teme upravo od važnosti građana. Prema onome kako sada stvari stoje čini mi se da je Bandićeva era u Zagrebu ozbiljno načeta. U ovom je trenutku iznimno važno da što više delegata iz naše koalicije uđe u Skupštinu jer to znači da ćemo lakše uspijevati nametati one teme koje su građanima najbitnije, od kvalitetnijeg gospodarenja otpadom, upravljanja komunalnim uslugama koji bi trebali ostati u javnim rukama itd.  - kazala je Dolenec

U prepunom Spunku i prostoru ispred njega uglavnom je mlađa populacija, a među njima se nalaze Mima Simić, Hana Jušić, Teodor Celakoski, Zorislav Antun Petrović i Rada Borić koja u koalicija predstavlja i Novu ljevicu...

Komentara 4

DU
Deleted user
07:51 22.05.2017.

a koji su ti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije