Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piši propalo

Od planirana 24 vrtića uredili ih tek 9!

vrtic (1)
presnimila Lj. Risek
24.11.2011.
u 09:28

Novac u proračunu te plan uređenja, gradnje i proširenja za pojedine vrtiće u ovoj godini ni približno nisu realizirani

Gradski plan povećanja kapaciteta dječjih vrtića u 2011. godini, za koji je u proračunu osigurano 8,3 milijuna kuna, nije realiziran čak ni polovično. Naime, od 24 projekta gradnje, nadogradnje, obnove, uređenja ili adaptacije objekata za odgoj djece predškolske dobi u gradu realizirano ih je tek devet.

Kamen temeljac
Petnaest objekata, među kojima su i oni kapitalni poput gradnje vrtića na Vrbanima III. u kojem bi trebalo biti smješteno čak 12 skupina djece, stoji na čekanju. Za neke je projekte, poput onoga Hrvatski Leskovac u Lučkom, tek u rujnu položen kamen temeljac, dok drugim vrtićima nedostaje namještaj ili druga slična oprema kako bi počeli s radom.

Dogradnja zgrade za DV Radost već je pet godina u planu, no još se čeka.

– Sanirali su nam krov i pročelje. Ta je zgrada stara 30 godina. Trebala bi se napraviti tri prostora u koje bi stala sva djeca koja su sada na listi čekanja – kazala je ravnateljica Marija Ivušić.

Rješavanje imovinskopravnih odnosa te uzimanje prostora u zakup također su problemi s kojima se mjerodavni gradski uredi očito teško bore. Tako je najavljena gradnja vrtića u Hrgovićima, kojoj su se roditelji nadali ove godine, a odgođena je zbog problema s dokumentacijom te će 50 djece, koliko ih je ondje trebalo biti smješteno, morati pričekati. Do kada? Ne zna se.

Dodatni prostor za vrtić Medveščak, u koji je trebalo biti smješteno 30-ak djece, nije pak napravljen zbog problema s dozvolama.

– Plan za 2011. godinu nije realiziran. Zbog nedostatka dvaju parkirališnih mjesta nikada nismo dobili lokacijsku dozvolu i tu je sve stalo – kazala je ravnateljica Mira Kunstek.

Tek počeli gradnju
Uređenje novog područnog objekta vrtića Šumska jagoda, koji je trebao biti realiziran, također se nije dogodio. Naime, zgrada se tek gradi.
– Cijeli je objekt u izgradnji. Prema planovima zgrada bi dijelom trebala biti podijeljena na stambeni dio i onaj u kojemu će biti smještena djeca – kazala je kratko ravnateljica Nives Benić.

Vrtić na Kajzerici, za koji se roditelji bore već 15 godina, koliko je prošlo od kada im je Grad obećao izgradnju, nije bio u ovom planu, a kako se čini prema rezultatima, još dugo neće ni biti.

Ključne riječi

Komentara 5

AU
autoritet
13:02 24.11.2011.

Tako je to kad vlada SDP Lopovčine marš!

PO
PomoziBože
13:43 24.11.2011.

Odavno je jasno da je to Bandiću prioritet \"br. 22.\", a prije toga su svi zlatni WC-i, \"svemirske\" kamere, parking, pogodovanje graditeljima i kojekakvim \"investitorima\" i svašta drugo s time da je sada br. 1. - parlamentarni izbori. Treba sese dokopati imuniteta. Čovjek nema srama, ali zato ponavlja kao papiga da roditelji djece trebaju još platiti, jer nije dovoljno, jer nije \"socijalno pravedno\", a prava istina je i kada bismo platiti tri puta više (kroz prirez, cijene i sve ostalo) opet ne bi bilo dovoljno za sve kumove. I opet bi djeca ostala \"na cesti\". Sretno nam svima.

LI
liliZG
14:06 24.11.2011.

.................neki dan sam prošla kraj onog u Lučkom, izgleda kao kokošarnik, muž me pitao dal je to vrtić samo za jaslice, jer u toj kvadraturi malo veća djeca nemaju kaj raditi.....prođite pa pogledajte i sami, katastrofa.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije