Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapošljavanje

Mlade Zagrepčane, njih 500, očekuje posao u Gradu

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.04.2014.
u 12:00

– Drago mi je da je Vlada našla novac nakon što sam im ponudio pomoć, rekao je Bandić

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, zahvalio se Milanu Bandiću na ponudi da novcem Zagrepčana financira mjere zapošljavanja mladih u Zagrebu te mu poručio da je Vlada ipak, iz Nacionalnog fonda, izbrojila 100 milijuna kuna za plaćanje mladih koji rade za 1600 kuna mjesečno.

– Drago mi je da je Vlada našla novac nakon što sam im ponudio pomoć. Mi uvijek idemo korak naprijed – odgovorio mu je pak gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio da će se u Gradu Zagrebu, unatoč Vladinoj reakciji, ipak pronaći mjesta za mlade.

– Nijedan ministar nije toliko nepristojan da se neće složiti s gradonačelnikom. Svaki nam je mladi čovjek bitan – rekao je gradonačelnik Bandić.I dok je ministar Mrsić pozvao gradonačelnika da zajedno unaprijede rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, Bandić je najavio da će za mlade ljude radnih mjesta biti i u Gradu, ne samo na razdoblje predviđeno poticajnim mjerama, već će se mladima otvoriti mogućnost stalnog zapošljavanja u Gradu i gradskim uredima. Naime, ako je suditi po računici koju je iznio Bandić, iz gradske bi službe trebalo izaći otprilike 2500 ljudi. Ukupan je to broj onih koji će do kraja godine u mirovinu, onih koji će dokupiti staž, a među njima će biti i onih koji će dobiti otkaz zbog krivotvorenja diploma.

– Za dio ljudi, sigurno njih 500 koji će najprije volontirati, svakako da ćemo pronaći mjesta i u gradskim službama. Mi idemo korak naprijed, a s mladim ćemo ljudima promijeniti i strukturu u Gradu – rekao je Bandić.

>> MMF nam predviđa šestu godinu recesije i smanjenje BDP-a 0,6%

Komentara 3

DU
Deleted user
13:19 10.04.2014.

Od takvog zaposlenja... NIKAKVE koristi, samo cicanje proračuna... Super što će dobiti neke novce, ali dugoročno... propast. Pa koliku administraciju mi moramo imati???

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:01 11.04.2014.

Rođe, javite se rođi.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:54 10.04.2014.

Ajmo narode navali na drzavne jasne. Sucut onima koji privredjuju koji se mogu pripremiti za nove namete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije