Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Invazija na Samobor - uz pomoć Maje Šuput maskirani ljudi zauzimaju središte grada

Samoborski fašnik
Foto: Edin Tuzlak
1/7
03.02.2023.
u 10:37

Od jedne od najpoznatije, najveselije, ali i najdugotrajnije manifestacije - Samoborskog fašnika, koja bez problema konkurira i onoj u Brazilu, dijeli nas tek koji dan, a već 10. veljače gradske će vlasti biti primorane predati ključeve Grada i na dva tjedna proglasiti Samobor – Slobodnom Fašničkom Republikom.

Otvaranjem 197. Samoborskog fašnika koji ove godine nosi naziv „Hokus pokus EUrekus” grad preuzimaju Sraka, Princ Fašnik, Sudec i Štef Fiškal, uz brojne i svake godine još neuobičajenije maske, a svakodnevni gradski ritam mijenja razuzdana zabava i prilika za svakoga da barem na koji sat, dan, a po mogućnosti i tjedan postane netko drugi.

Foto: Edin Tuzlak

Na poznate tri fašničke lokacije: Trgu fašničkih velikana (inače znanom kao Trg kralja Tomislava), Trgu Srakinih mališana (Trg Matice hrvatske), te Džumbus placu (Trg kod Pošte) od 10. do 21. veljače sve će vrvjeti od šarolikih maski, raskošnih kostima, ali i izvrsne zabave. Na samom otvorenju posjetitelje iz čitave Hrvatske, a i šire zabavljat će Maja Šuput, a tijekom fašnika na pozornici Trga fašničkih velikana izmjenjivat će se Queen Real Tribute, Dalmatino, Opća opasnost, Miroslav Škoro, Zvonko Bogdan, da bi nakon suđenja Princu Fašniku zatvaranje začinio Dražen Zečić.

Foto: Edin Tuzlak

Uz brojne aktivnosti za sve uzraste, poput fašničkih povorki, nebrojenih ludorija pod maskama, za djecu se održava i već tradicionalna utrka orijentacijskog trčanja Srakotrk, a Zoološki vrt Grada Zagreba, na Trgu srakinih mališana, organizira edukativno kreativnu radionicu izrade životinjskih maski. 

Foto: Edin Tuzlak

Fašnik je samo jednom u godini, ali zabava pod maskama pamti se godinama. Cijeli program fašnika potražite na www.samobor.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije