Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2 KM KOJA ŽIVOT ZNAČE

Važan projekt protiv poplave u Velikoj Gorici: Čekali su to desetljećima

Foto: Grad Velika Gorica
1/6
04.04.2024.
u 15:50

"Riječ je o dionici od nešto više od 2 kilometra koja će omogućiti bolju povezanost među naseljima, bržu komunikaciju s gradom, ali i olakšati intervencije prilikom velikih vodenih valova"

"Asfaltiranje ceste uz kanal koji vodi od Petrovine Turopoljske do Lukavca u dužini od dva kilometra, mještanima ovih naselja znatno će olakšati povezanost s Velikom Goricom za vrijeme velikih oborina i poplava i biti bolja komunikacija među naseljima i obranu od poplava", kazao je za Večernji list gradonačelink grada Velike Gorice, Krešimir Ačkar ističući kako su to mještani čekali desetljećima, a sada će im uvelike olakšati život.

"Komunikacija će biti puno brža, a prvenstveno će biti otvoreni kada se pusti oteretni kanal Sava-Odra za vrijeme velikih oborina i potencijalni poplava. Ova prometnica moći će služiti i kao svojevrsna šetnica, a dobar primjer je i nastavak te rute od Petrovine prema Kušancu. Riječ je o dionici od nešto više od 2 kilometra koja će omogućiti bolju povezanost među naseljima, bržu komunikaciju s gradom, ali i olakšati intervencije prilikom velikih vodenih valova", rekao je gradonačelnik Ačkar napominjući kako je vrijednost radova 300 tisuća eura, a sve je financirano sredstvima Hrvatskih voda.

Asfaltiranje ovih dionica uvelike će pomoći u obrani od poplava, što se već pokazalo u kolovozu prošle godine, pa iz Hrvatskih voda nastavljaju ulaganja u modernizaciju javnog dobra, a do sad je već uloženo 20 milijuna eura samo na velikogoričkom području.

-Treba reći da smo prethodno izgradili transanalni nasip vrijedan šest milijuna eura koji je u cijelosti zaštitio područje Čičke Poljane. Nastavljamo dalje radove na području Drnek-Suša. Riječ je o nasipu od dvanaest kilometara dužine ali smo sada proveli natječaj za 7,2 kilometra i radovi su u tijeku. Prethodno je uloženo u otkup zemljišta i projektiranje pa je ukupna vrijednost 14 milijuna eura, ako uključimo već izgrađeni tranzitni nasip koji je vrijedan šest milijuna eura onda govorimo o 20 milijuna eura ulaganja za obranu od poplava. Znamo da smo novac jako dobro iskoristili jer prošle godine na rekordne vodostaje Save, osim intervencija ipak ozbiljnijih prijetnji na ovome području nije bilo - rekao je glavni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije