Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad objavio novi poziv za novčanu pomoć, mijenjaju se kriteriji za dokazivanje vlasništva

- Ukoliko je razlog neodobravanja novčane pomoći bio nemogućnost dokazivanja vlasništva izvatkom iz zemljišne knjige jer isto nije provedeno u zemljišnim knjigama, sukladno ovom javnom pozivu moguće je dostaviti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo - kažu u Gradu.
08. veljače 2021. u 14:05 1 komentara 1454 prikaza
Zagreb: Radovi na zgradi u Martićevoj koja je oštećena u potresu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

 Grad Zagreb objavio je novi poziv za novčanu pomoć onima koja je potrebna za kupnju materijala i građevinske radove, a novost ovog puta je da vlasništvo nije nužno dokazati izvatkom iz zemljišne knjige, već je moguće kao dokaz priložiti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo. 

OTKRIVAJU KAKO IM JE USPJELO Stanari Jurišićeve 8: Prvi smo obnovili i protupotresno ojačali zgradu u centru Zagreba

Novčana pomoć dodjeljivat će se građanima do iznosa od 50.000,00 kuna uz sljedeće uvjete:


- vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine (stana ili obiteljske kuće) za koju traži dodjelu novčane pomoći;
- vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće), njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom, u vlasništvu nemaju drugu nekretninu (stan ili obiteljsku kuću) na području Grada Zagreba;
- se radi o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine.

 

darko Klasić (HSLS) 'U Zagrebu je pet do dvanaest za početak obnove. Zgrada u Đorđićevoj najbolji je primjer'


 
Nakon ispunjenja općih uvjeta u Javnom pozivu navedeni su i kriteriji koji će se dodatno bodovati te će se sukladno njima izraditi Lista koja će se javno objaviti.
 
- Podnositelji zahtjeva koji su podnijeli Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba na temelju ranije objavljenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba od 20. srpnja 2020., a novčana pomoć im nije dodijeljena, mogu podnijeti zahtjev na ovaj javni poziv i ne trebaju prilagati dokumentaciju koja je priložena uz  raniji zahtjev. Potrebno je dostaviti izjavu da nije došlo do promjene podataka, kao i dokumentaciju koja nije bila priložena uz raniji zahtjev, a o čemu su podnositelji obaviješteni - javljaju u Grad. Ukoliko je razlog neodobravanja novčane pomoći bio nemogućnost dokazivanja vlasništva izvatkom iz zemljišne knjige jer isto nije provedeno u zemljišnim knjigama, sukladno ovom javnom pozivu moguće je dostaviti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju, rješenje o nasljeđivanju ili drugo - kažu u Gradu. Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša poštom na adresu Trg Stjepana Radića 1 ili putem pisarnica Gradske uprave najkasnije do 10. ožujka. 

Obnova u Zagrebu NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO FOTO: Ovo je hrpa papira koja treba za zahtjev za obnovu nakon potresa


 
Obrazac Zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba može se preuzeti na internetskoj stranici Grada Zagreba ovdje svim pisarnicama Gradske uprave. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila novcanapomoc@zagreb.hr ili na telefon broj 610-1171 i 616-6096.

CROATIA RALLY
VIDEO Hrvatska mu ne leži: Vodeći izletio sa staze, gledatelji skočili u pomoć!
g
ISTAKNITE OSOBNOST
Upoznajte se s najboljim odjevnim komadima koji će definirati proljeće
  • bitanga99gizdava99:

    bravo za grad, oni 2 put ponavljaju krug....a država? evo sljedeći mjesec je već godinu danu a ni lipe nisu dali, bitno da ministar maše sa fasciklom punih papira šta bi trebale ovce radit