Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan sporazum

Grad nastavlja suradnju s UNICEF-om: 'Želimo podržati aktivnosti za bolji život djece u Zagrebu'

Zagreb: Potpisan Sporazum o suradnji i donaciji s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava u 2023. godini
Davorin Visnjic/PIXSELL
24.03.2023.
u 16:15

Sporazuma o suradnji i donaciji potpisali su gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivan Novaković, direktorica Zagrebačkog Velesajma Renata Suša te predsjednica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo

Poslovnim korisnicima uz račune Holdinga dostavljat će se informativni leci o mogućnostima za donacije i pomaganje UNICEF-ovih akcija, a gradske tvrtke i ustanove, kao i podružnice Holdinga dobit će pismo preporuke za suradnju s tom međunarodnom organizacijom.

Na Velesajmu će se prilikom sajmova osigurati prostor gdje će UNICEF-ovi djelatnici moći predstaviti svoj rad. Grad će doprinos pak dati financijskom podrškom brojnih manifestacija i projekata koje su usmjerene prema poboljšanju uvjeta života i ostvarivanju prava djece.

Sadržaj je to Sporazuma o suradnji i donaciji kojeg su potpisali gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivan Novaković, direktorica Zagrebačkog Velesajma Renata Suša te predsjednica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo.  

-Još u prosincu 2021. započeli smo obnovu sporazuma i drago mi je  da smo uspjeli završiti taj proces kojim svi potpisnici uspostavljaju novu razinu suradnje. Želimo podržati UNICEF-ove aktivnosti kako bi poboljšali život djece u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Dijelimo isti stav o dječjim pravima, posebice kad je riječ o najranjivijim skupinama poput onih koji žive u siromaštvu ili onih koji su svjedoci ili žrtve nasilja- istaknuo je Tomašević.  

Castillo je pak izrazila zadovoljstvo potpisanim sporazumom koji će pomoći djelovanju UNICEF-a u Zagrebu i Hrvatskoj.

-UNICEF s Gradom Zagrebom njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju kojom radimo za dobrobit sve djece, a osobito najranjivije koja nemaju pristup kvalitetnim zdravstvenim, socijalnim ili odgojno-obrazovnim uslugama. Radujemo se dodatnom jačanju suradnje kojom ćemo nastaviti predano raditi na unaprjeđenju kvalitete života djevojčica i dječaka u Zagrebu i diljem zemlje- rekla je Castillo.

Komentara 2

Avatar R2D2
R2D2
18:00 24.03.2023.

Dogovaraju suradnju s organizacijom koja 80-90% prikupljenog novca troši na samu sebe (plaće, putovanja, događanja i večere....), a za potrebe siromašnih daje mrvice.

DU
Deleted user
16:38 24.03.2023.

mozemovci i mozemovce ce se brinuti o djeci u zg ....najte tirati smeha...djeca su vam zadnja briga...dajte svakom djetetu u zg barem 100 € djecjeg doplatka ...e to ne moze...vi koji ne razlikujte spol kod djece ce te brinuti o djeci...kaj god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije