Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački vodič za prvenstvo

Euroforija počinje: gdje, kako i s kim navijati

12.06.2014., Zagreb - Sluzbeni klub navijaca hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu organizirao je na Trgu bana Jelacica veliku Fan zonu u kojoj ce gledatelji moci pratiti utakmice, ali se i dobro
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
01.06.2016.
u 12:30

Rekviziti mame na sve strane pa možete i roštiljati u šorcu na kojemu je - nogometni travnjak

Godišnji odmori isplanirani su odavno, dogovorene su lokacije za gledanje utakmica, a deset dana prije početka Europskog prvenstva nabavljaju se i navijački rekviziti. Šalovi, kape, šeširi, šilterice, majice, trube, čarape, navlake za retrovizore, bedževi i privjesci samo su dio asortimana kojima će navijači sebe ili sve oko sebe ukrasiti kad 12. lipnja u 15 sati Hrvatska zaigra prvu utakmicu na Euru 2016. godine protiv, kako znalci kažu, neugodne Turske.

Zabava za otvaranje

Svladamo li Turke te prođemo skupinu, zavladat će potpuna euforija, a osim same najvažnije sporedne stvari na svijetu, razlog za to bit će i pomalo sebičan – zabava. Jer kao i svaki put za sportskih manifestacija, kafići u koje inače izlazimo postaju privlačniji, a osjećaj zajedništva i ponosa dodatno “diže” naše veselje. Već sam dan otvorenja najveće europske nogometne smotre 10. lipnja bit će bogatiji za prigodne tulume.

Kako će snage odmjeriti Francuska i Rumunjska u 21 sat 10. lipnja moći ćete gledati, primjerice, na velikom ekranu na prigodnom tulumu u Malom Medi u Tkalčićevoj. Zanimljivost je ovog platna što, osim obilježja Eura 2016., ima upisane sve grupe te sve termine utakmica, a izgledom podsjeća na veliki retrotelevizor. Po završetku utakmice na platno će se upisivati rezultati, tako da će svima u svakom trenutku biti raspoložive sve potrebne informacije. Nedaleko od Mede, ispred Harat’sa na Trgu Petrice Kerempuha, u povodu početka Eura bit će organiziran pravi pivski festival. I ondje će se uvodna utakmica pratiti na velikom ekranu pa ne sumnjamo da će se cijeli trg ispuniti navijačima bez prevelikih problema. Poznat je otprije Karlovačko Korner, koji će se ovoga puta odvijati kroz zanimljive promocije s vrijednim nagradama koje će osigurati više od 500 ugostiteljskih objekata. Euro će se usto gledati gotovo u svakom ugostiteljskom objektu u svakom kvartu.

Ništa bez pjesme

Neće kockice, međutim, zauzeti samo omiljene kafiće Zagrepčana. Mnogi će se na napade, zaleđa, kornere, golove, faule te ostale uspjehe i neuspjehe hrvatske reprezentacije usredotočiti u vlastitu domu. A trgovci znaju, za to će ljubiteljima nogometa zasigurno trebati novi televizijski prijamnik. U to ime, simbolično ili ne, baš do prve tekme Hrvatske, 12. lipnja, nude različite akcije na kojima se televizori mogu kupiti povoljnije, a uz njih se prigodno dobije i neki navijački rekvizit. Ekran od nekih 120 centimetara za tri umjesto četiri tisuće kuna i uz njega kockasta marama za glavu mnogima će se učiniti kao odlična prilika. Posebno ako trgovina nudi da će vlasniku vratiti novac koji je potrošio na televizor ako upravo Hrvatska osvoji zlato ili srebro na Europskom prvenstvu.

Nemaju ipak baš svi tako puno vjere u naših 11 momaka pa se nadaju da investicija od 40-ak kuna u majicu, 20 u kockaste štucne ili 15 kuna za šiltericu neće biti neki prevelik izdatak. Ne budemo li na postolju prvenstva, rekviziti se uvijek mogu zadržati za neki drugi sport ili natjecanje.

Mislili su trgovci i na one koji će sljedećih mjesec dana posvetiti isključivo nogometu. Mogu se, tako, kupiti setovi za roštilj za navijače, pa se meso okreće u šorcu na kojem je nacrtan nogometni travnjak, usput se mogu slušati hitovi s navijačkog CD-a, a pokisnuti se ne može sakrije li se ispod kišobrana s kockicama. Zid sobe u kojoj se gleda nogomet može se ukrasiti portretima naših reprezentativaca, a spremne su i kante čipsa te kokica. Kreativne su ponude u dućanima i što se tiče neizostavnog piva, koje se nudi u paketima po, primjerice, 24 limenke. Pršte akcije i razni popusti na sve strane, ali u konačnici, složit će se navijači, dobro društvo, veliko srce i snažan glas dovoljni su da Hrvatsku vode do pobjede. 

 

"Uvijek vjerni"

Klub hrvatskih navijača “Uvijek vjerni” na Trgu bana Jelačića organizirat će kutak za navijače, odnosno “fan corner”. Ondje će se moći doznati sve o Europskom prvenstvu u nogometu, koje se ove godine održava u Francuskoj, a upravo u tom dijelu Jelačić-placa moći će se pratiti utakmice i na videozidu. Od 10. lipnja do 10. srpnja gledat će se važnije utakmice, a organizatori, naravno, najveće gužve očekuju upravo onda kada na travnjake protiv “smetnji do titule” – Turske, Češke i Španjolske – budu istrčavali hrvatski reprezentativci.

 

Najbolja mjesta za praćenje utakmica: hladno pivo, vruća atmosfera i platno od 25 kvadrata     

Maksi je prvi konceptualni Ožujsko pub, a otvoren je nedavno na adresi Divka Budaka 18. Ondje će sigurno biti vruća atmosfera, i to s hladnim pivom, odličnom hranom i sjajnom glazbom u poluvremenu.

Mali medo u Tkalčićevoj bit će “in” mjesto. Utakmice će se prikazivati na platnu od 25 četvornih metara koje je oslikao Boris Bare iz Pimp My Pump. U ostalim Pivnicama Medvedgrad bit će plazme.

CraftRoom je obvezno odredište za ljubitelje zanatskog piva na kojemu će se moći pratiti i utakmice. Gledanje će biti organizirano na nekoliko ekrana popularnog lokala na Opatovini.

Harat’s, novi irski pub na mjestu legendarnog Potepuha, odlikuje odlična ponuda pića, bilo žestokih ili piva. Euro će se gledati na čak 16 ekrana smještenih u lokalu.

MVP nikako ne treba zaboraviti. Lokal se već proslavio sportskim kvizovima, a cijeli je obilježen sportskim notama. U Ciboninu prolazu bit će ponajbolja atmosfera u gradu.

History&Village, veliki bar u Tkalčićevoj ulici, bit će središnje okupljalište za skorašnju Univerzijadu, a Summer Floor 2016. otvorit će se u isto vrijeme kada će početi Euro.

The Beertija je za navijače pripremila gledanje na miniscreenovima, ali i na projektoru. Usto, kažu u lokalu u Hatzovoj, neke od 250 piva u ponudi bit će na akciji u danima velikog natjecanja.

Brewdogs je popularni lokal u samom središtu Zagreba s odličnom pivom i hamburgerima te je sasvim logično da bude jedan od epicentara Eura 2016. u gradu. Odnedavno i u dvorištu Arheološkog muzeja.

Belfast North Irish Pub poznati je sportski bar sa zapada Zagreba koji ima praktično svakodnevnu tradiciju gledanja sportskih događanja. Euro se neće propustiti.     

Komentara 3

ZZ
Zagreb Zagreb
15:08 02.06.2016.

Hrvatsku reprezentaciju prate svi Hrvati !

BR
Brzzi85
16:40 01.06.2016.

ko prati repku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije