Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspuštanje Saveza

Danas se raspušta Zagrebački športski savez. Otkaz zaposlenima na 'halo'

Zagrebački športski savez
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
30.12.2013.
u 13:54

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, otkaz će dobiti svi koji su zaposleni na 'halo' bez ikakve milosti.

Zagrebački sportski savez raspušta se danas u 15 sati, čime svi zaposlenici automatski dobivaju otkaz. Već u 16 sati osnovat će se nova Udruga koja će preuzeti posao saveza,  ali ne i sve zaposlene. Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, otkaz će dobiti svi koji su zaposleni na "halo" bez ikakve milosti.

– Savez sada 1/4 prihoda daje za sport i 3/4 na plaće, što je nedopustivo. Sada će se taj omjer promijeniti – najavio je gradonačelnik epilog slučaja. Kazao je i da će se Udruga preseliti u nove prostorije.

– Bivšem tajniku rekao sam da prepolovi broj iznajmljenih četvornih metara. To nije učinio i zato je bivši, a novo vodstvo ubuduće će koristiti samo jednu trećinu prostora – istaknuo je Bandić. Inače, ZŠS 2006. godine imao je 206 zaposlenika, a danas čak 557. U toj su brojci i treneri sportskih saveza, a za plaće se trenutačno godišnje troši 77 milijuna kuna, dok za sport ostaje 65 milijuna.

Raspuštanje Športskog saveza samo je jedan u nizu koraka koji se moraju poduzeti, kazao je danas gradonačelnik prilikom donacije pet kombi vozila ZET-u kojima će se prevoziti djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Komentirao je i svoju najavu HRT-u da će se ozbiljnije angažirat i na svim budućim izborima na nacionalnoj razini.

– Bio sam u stranci i znam što je stranka. Vidimo da se među njima vode rovovske bitke i nepotrebni sukobi. U posljednjih šest mjeseci demonstrirali smo drukčiji Zagreb, a isto treba napraviti i s cijelom Hrvatskom – rekao je Bandić.

>>ZŠS se gasi, imovina ide Gradu, a broj zaposlenih drastično se smanjuje?

Komentara 9

PR
Prunus
21:36 30.12.2013.

Super

Avatar comandante
comandante
15:15 30.12.2013.

Ovo je cirkus, jedan Banditic pravi reda, hahahahahaa

Avatar voltron
voltron
21:09 30.12.2013.

Bravo Bandiću, napravi to još i sa Milanovićevim i Čovićevim uhljebima u Holdingu. Prijavi te uhljebe SDP-ove DORH-u! Igraj prljavo kao i drug Milanović!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije