Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicijski sporazum na kušnji

Bandićevci Kosora smjenjuju iz fotelje šefa Skupštine?

 Milan Bandic i Darinko Kosor
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/3
09.03.2015.
u 09:28

Klub Milana Bandića inicirao je okupljanje svih partnera u koaliciji, nezadovoljan i što predsjednik Gradske skupštine drži tribine o GUP-u. Sastanak je zakazan za sutra, nakon čega će se znati i hoće li vladajući u Skupštini izdržati ili će se tražiti novi saveznici

Sporazum koalicije Liste Milana Bandića (17 zastupnika), Kluba HSLS-HSS-a i Vladimira Ferdeljija (7 zastupnika) i HSU-a (3 zastupnika) sutra će biti tema na zajedničkom sastanku, a postoji šansa da sporazum bude raskinut ili redefiniran. Sastanak je pokrenula Jelena Pavičić-Vukičević uime Kluba M. Bandića, nezadovoljna ponašanjem predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora (HSLS), a o njegovu stavu i poštivanju koalicijskog sporazuma, kazala je, ovisi hoće li Bandićev klub potražiti novog partnera za većinu u Skupštini.

Kap koja je prelila čašu

Otvoreno loši odnosi Bandićeve ekipe i predsjednika Skupštine Kosora počeli su nakon pritvaranja gradonačelnika Bandića, a kap koja je prelila čašu tribine su o GUP-u koje Kosor organizira.

–Sporazum je potpisan prije točno godinu dana i kroz tu godinu pokazale su se poteškoće u funkcioniranju koalicije i poštivanju sporazuma, te je vrijeme da se poradi na njemu. Jedan od razloga su tribine na kojima gospodin Kosor nastupa kao predsjednik Skupštine i tako ostavlja pred ljudima dojam da će se njihov problem riješiti, a na tribinama ne sudjeluju stručni ljudi iz nadležnih ureda. Nakon sastanka vidjet ćemo što dalje, hoćemo li se dogovoriti s Kosorom ili ćemo potražiti drugog partnera – kazala je Pavičić-Vukičević.

Kosor: Neka se samo jave!

Kosor je na njenu kritiku tribina tada kazao da mu je važan interes građana, a sad je istaknuo da nikakvog sastanka neće biti, te da mu se Bandićeva ekipa javi kad bude imala 26 ruku u Skupštini. Nenad Matić, predsjednik HSS-a, kaže da ga je Kosor obavijestio o sastanku u utorak, no da ne zna temu dnevnog reda.

–Ako je to koalicijski sporazum ne možemo razgovarati samo o predsjedniku Skupštine već o čitavom tekstu sporazuma. Mi smo u koaliciji u Skupštini, no ne sudjelujemo u izvršnim tijelima Grada – kazao je Matić potvrđujući da bi bilo poželjno da se vladajućoj koaliciji pridruži HDZ, nacionalni partner HSLS-a i HSS-a. HDZ već dugo poručuje da želi biti dio većine, i to kao legitimni partner definiran sporazumom.

–Znam za sastanak, no mi nismo pozvani. Nismo bili pozvani ni prvi put kad se dogovarala koalicija. Tek kad vidim o čemu su razgovarali i što su dogovorili, moći ću reći nešto više. No, mogu vam reći da će se koalicija s nacionalne razine preseliti na lokalnu, pitanje je samo tajminga – kazao je Andrija Mikulić, predsjednik gradskog HDZ-a.

Od Bandićevih suradnika doznajemo da je moguće da na čelo Skupštine dođe netko drugi iz aktualne koalicije: J. Pavičić-Vukičević, Nenad Matić, Vladimir Ferdelji ili Grgo Jelinić, tj. da se koalicija proširi s HDZ-om i da predsjednik postane Mikulić. Ne isključuju ni mogućnost dogovora sa SDP-om. A upravo je 40 esdepeovaca sa Žitnjaka u subotu prešlo Milanu Bandiću.

 

Komentara 43

AL
Albert
12:03 09.03.2015.

Ako dođe do izbora za gradonačelnika Zagreba siguran sam da građani ne žele imati kriminalca u gradonačelničkoj fotelji , stoga Bandiću crveni karton i marš u Remetinec i tamo neka te biraju za "starešinu sobe" !!!...

ZD
zdepar
10:57 09.03.2015.

milane, zasvirao si , sada sviralu zadjeni za pojas, otiđi slavodobitno dok si još cijenjeni gradonačelnik, tračerskom politikom, pokušavanjem ušićariti još koji dan vlasti, nije pravi put, milane priznaj - bili je lijepo dok je trajalo

Avatar links
links
10:50 09.03.2015.

nevjerojatno je šta se sve dozvoljava u ovoj državi, ratni zločinci prave cirkus po saboru, lopine i krimosi se vracaju i politiku i žele se kandidirati.... prava banana država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije