Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi plan za šesti mandat

Bandić: Više nitko šefu mjesnog odbora neće moći prekrižiti projekt

Gradonacelnik Milan Bandic u Mjesnom odboru Glavnicica  predstavio je novi plan za raspodjelu novca iz proracuna za Vijeca gradskih cetvrti
Željko Lukunić/PIXSELL
11.11.2016.
u 13:00

Prema procjeni, 17 će gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora dobiti oko 800 milijuna kuna što je povećanja za 10 posto u odnosu na sadašnju svotu novca za mjesnu samoupravu

Gradonačelnik Milan Bandić će do izbora obići svih 218 mjesnih odbora, a predizbornu kampanju započeo je jučer u Glavničici, najistočnijem gradskom naselju. Mjesto ima oko 300 stanovnika, a iako je od Trga bana Jelačića udaljeno samo 24 kilometra, nema osiguranu ni kunu iz gradskog proračuna.

Za svaki projekt stanovnici moraju moliti u Vijeću četvrti ili Gradu, pa ako prođe – prođe. Upravo promjena takvog sustava razlog je Bandićeva posjeta mjesnim odborima, a za nekoliko dana na klupe gradskih zastupnika stavit će i konkretan prijedlog da se umjesto sadašnjih pet posto proračunskog novca, na raspolaganje četvrtima i mjesnim odborima daje 15 posto novca.

– To je bilo planirano još 2000. godine jer želimo da građani odlučuju o ulaganju i da mjesni odbori uz financijsku imaju i pravnu osobnost. Više nitko neće moći predsjedniku mjesnog odbora odbiti investiciju – kazao je Bandić.

Pojasnio je da će novac osigurati već u proračunu, o čemu će se u Skupštini odlučivati usporedo s prijedlogom reforme mjesne samouprave. Prema procjeni, tako će 17 četvrti i 218 mjesnih odbora dobiti oko 800 milijuna kuna. To bi značilo da će im se proračun utrostručiti, a novac će se dijeliti tako da će prioritet imati mjesni odbori s lošijom komunalnom infrastrukturom.

– Ako zastupnici naš prijedlog ne prihvate, to ćemo izglasati već na prvoj sjednici u lipnju – samouvjereno je rekao gradonačelnik siguran u osvajanje i šestog mandata. Dodao je da ga mnogi posljednjih dana u medijima pokapaju te da je dobro što i dalje svako jutro trči. 

Komentara 5

Avatar links
links
16:48 12.11.2016.

zašto jednostavno bandit ne napiše oglas, povoljni kupujem glasove, samo se javite

RP
rpzagreb
13:09 12.11.2016.

Uvijek pred izbore izlaze ideje i smišljeni projekti sa svrhom kako pridobiti i zaposliti još više ovisnih činovnika. U realnosti će stvari funkcionirati kao i do sada, dakle autokratno i samovoljno donošenje svih odluka od strane jedne osobe.

Avatar remetinečki_puni_pansion
remetinečki_puni_pansion
12:26 12.11.2016.

A tko im je do sada branio, zar nije sam grad? Kaj ovaj Bandić lupa? I tko će pratiti legalnost natječaja i troška za takve za investicije? Bandić? Hahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije