Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJCI PIŠU PETICIJE Traže se ugradnja cijevi i proširenje nasipa

Vrtovi poplavljeni, uz širenje smrada fekalija

29.01.2009.
u 18:31

Dvije najnovije peticije građana, dostavljene u prosincu prošle i siječnju ove godine, iz dvaju različitih dijelova Petrinje, naišle su na razumijevanje Gradskog poglavarstva.

Zahtjev uz 31 potpis
“Otvoreni protok kanalizacije i otpadnih voda, koji prolazi pored Gavrilovića i Duge ulice, te siječe Gajevu ulicu i ulijeva se u Kupu, već godinama ugrožava zdravlje i kvalitetu zraka i života. Iz kanala se širi smrad fekalija i drugog otpada, a prilikom jačih oborina ‘potok’ poplavi vrtove i zemljišta pored kojih prolazi. Molimo sanaciju i zatvaranje toga kanala” - potpisima je zatražio 31 Petrinjac iz toga dijela grada, među kojima je i zamjenik gradonačelnika dr. Krešo Kovačićek.

– Do Ulice dr. Ribara kanal je dugačak 240 metara, a u produžetku do Gajeve ulice ukupno 420 metara. Katastarski se vodi kao vlasništvo Hrvatskih voda, a gruntovno je opće dobro. Grad je spreman sa 20 posto sufinancirati stavljanje cijevi u kanal, iz sredstava od 250.000 kuna u proračunu za ovu godinu, predviđenih upravo za takve radove – kaže Mira Vitković-Mačković, voditeljica Odsjeka za razvoj, održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture.

Postoji dobra volja
Sličnu namjeru izrazilo je Poglavarstvo i o zahtjevu stanovnika Ulice Rudolfa Hercega, čije je potpise za proširenje ceste, koja je ujedno i nasip prema Novoj bolnici, prikupio Petar Tomik.

– Slažem se s tim zahtjevom građana, ali ne znam kada će se on ostvariti, jer treba najprije riješiti imovinske odnose, izraditi projekte za lokacijsku i građevinsku dozvolu – uzvraća gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić.

U gradskoj vlasti očito postoji i dobra volja da se problemi riješe, ali je postupak do ostvarenja zahtjeva složen i skup, pa je upitno kada će se ostvariti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?