Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGLEDAVA SE AVION

Drama u Beogradu: Avion poletio za Moskvu pa ga prizemljili zbog navodne prijetnje bombom

Air Serbia
Sasa Miljevic/PIXSELL
11.03.2022.
u 16:38

U tijeku je pregled letjelice, a angažirana je i specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije kako bi se utvrdilo je li dojava o bombi lažna

Zrakoplov kompanije AirSerbia na letu JU-652 Beograd-Moskva prizemljen je u petak popodne, nekoliko minuta nakon polijetanja u 13:50 sati zbog dojave elektroničkom poštom da je u letjelici postavljena bomba, objavila je beogradska Televizija Pink.

Dojava o bombi stigla je elektroničkom poštom i  zrakoplov je, prema međunarodnim sigurnosnim protokolima u takvim situacijama, vraćen u beogradsku zračnu luku na posebnu poziciju kako bi svih 209 putnika i članovi posada mogli biti sigurno evakuirani.

U tijeku je pregled letjelice, a angažirana je i specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije kako bi se utvrdilo je li dojava o bombi lažna.

Sva ostala polijetanja i slijetanja na aerodrom Nikola Tesla odvijaju se prema redu letenja.

Srbijanska nacionalna aviokompanija jedina je koja iz Beograda leti u Moskvu nakon sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Srbija je podržala rezoluciju UN-a kojom je osudila rusku ofenzivu na Ukrajinu, ali se nije pridružila zapadnim sankcijama Rusiji, objasnivši takvo stoje stajalište zaštitom vlastitih nacionalnih i ekonomskih interesa. 

Komentara 5

DU
Deleted user
18:29 11.03.2022.

Rusiji nisu uveli sankcije iz Europe: Azerbaijan, Armenija, BiH, Bjelorusija, Srbija, Turska, i Gruzija. BiH sa Rusijom nema ugovorenu zračnu komunikaciju, tako da je iz južne Europe, jedina zračna veza sa Rusijom iz Srbije. Zato je sada Beograd čvorište za tisuće putnika, koji svakog dana dolaze iz Rusije i u nju idu, čak i sa drugih kontinenata. Air Serbia ne može postići broj letova koliki su pritisci, a ta kompanija i država Srbija iz tog izvlače ogromnu korist. Ova dojava je samo pokušaj zavidnih da im pokvare računicu.

DU
Deleted user
17:30 11.03.2022.

Pa taj zrakoplov po izgledu je za špricanje šećerne repe, protiv korova?

IV
ivanjoksimovic
22:20 12.03.2022.

Srbija je imala 1 let za Moskvu, a sada ima dva. I to nekom smeta. Turska je u NATO, i ima 30 letova za Rusiju i to nikom ne smeta. Tipicno zapadno licemerje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije