Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA AKCIJA I HUMANITARCI

Zdravko Mamić kupio stan bolesnoj djevojčici iz Požege

Mateja: Onaj balkon i dva prozora su moji
Foto: Dušan Mirković
18.12.2007.
u 16:53

Iako je zdravstveno stanje Mateje Kufner iz Požege i dalje nepromijenjeno, ta će 12-godišnjakinja koja boluje od raka limfnih čvorova ovoga Božića ipak imati razloga sreća. Na vratima samog Božića, u nedjelju 23. prosinca točno u podne pred malom će se Matejom otvoriti još jedna vrata.

A kada kroči kroz njih, prvi put osjetit će sigurnost vlastita doma. Ključeve dvosobnog stana od 63 kvadrata u rodnoj Požegi, o kojoj su majka i kći mogle samo sanjati, Mateji će uručiti potpredsjednik Dinama - Zdravko Mamić.

Sretna sam!
Ganuta do suza, mala je Požežanka jedva izustila:

- Ne mogu vam reći koliko sam sretna, ovo je bio moj san. Velika hvala gospodinu Mamiću, koji mi je poklonio tako vrijedan dar, a neizmjerno sam zahvalna i Večernjem listu, vam čika Hassane, i svim Večernjakovim čitateljima koji su nas cijelo ovo vrijeme održavali na životu.

Također, bih ovom prilikom zahvalila i treneru svih trenera, gospodinu Miroslavu Blaževiću, koji mi je uputio tople riječi podrške i darovao vrijedan sat svoje bake, a velika hvala i pjevačici Danijeli Martinović, koja me je posjetila u Požegi, i na taj način obogatila moj život - rekla je presretna Mateja.

Djevojčica koja je do pojave bolesti i sama briljirala na nogometnom terenu, te obožavala svoje pjevačke i sportske idole, sada ima još više razloga da ih obožava i poštuje. Podsjetimo, potkraj prošle godine veseloj i vedroj sportašici liječnici su morali reći najtežu vijest: rak limfnih čvorova napao je njezin mladi organizam, bez milosti se obrušio na jedno djetinjstvo i dodatno zagorčao ionako težak život majke i kćeri.

U tuđem stanu i s gomilom životnih problema, preživljavale su od samo 780 kuna socijalne pomoći.

Susjećajući s njihovom patnjom, Večernji list je pokrenuo akciju za pomoć maloj Požežanki pokucavši na srca mnogih svojih čitatelja, koji su se velikodušno i nesebično odazvali. Zahvaljajući donacijama večernjakovaca, liječenje i život male Mateje postali su lakši. Djevojčica je napokon imala hranu koju zahtijeva terapija i put k ozdravljenu postao je sve izgledniji.

Skrbit će za liječenje
No, imala je i želja: upoznati svoje idole, Ćiru, Danijelu, Zdravka Mamića, koji je zaprepašten uvjetima u kojima djevojčica živi obećao - stan. Obećanje je ostvario, a od Matejine majke zatražio je i punomoć da postane skrbnik u njezinu daljnjem liječenju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije