Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranački izbori

Vojko Obersnel se nije kandidirao za šefa riječkog SDP-a

Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
01.06.2018.
u 17:14

Vrijeme je za smjenu generacija, za novu energiju i nove ljude kojima treba dati priliku da nastave graditi riječku socijaldemokraciju, kaže Obersnel

Aktualni šef riječkog SDP-a i dugogodišnji gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel nije se kandidirao za mjesto šefa SDP-a u Rijeci što znači da će ta jedan od najjačih SDP-ovih organizacija uskoro dobiti novo čelno lice. Da su kandidata u igri- Obersnelov zamjenik Marko Filipović te Vuk Prica.

– Obzirom da sam najavio da se više ne namjeravam kandidirati za gradonačelnika, smatrao sam logičnim prepustiti i mjesto predsjednika Gradske organizacije SDP-a Rijeke. Vrijeme je za smjenu generacija, za novu energiju i nove ljude kojima treba dati priliku da nastave graditi riječku socijaldemokraciju. To ne znači da se mislim u potpunosti povući iz javnog i političkog života. Bit ću tu da pomognem znanjem i iskustvom– poručio je Obersnel.

Dodao je i kako mu je drago da SDP Rijeka ima dva kandidata, dva mlada i perspektivna SDP-ovca, čistih biografija.

– Marko, doduše s nešto više iskustva, što je i logično obzirom da je drugi mandat moj zamjenik. Vuk je isto tako dijete riječkog SDP-a, koji je tek počeo graditi liječničku karijeru, koju, nadam se zbog ove kandidature nece zanemariti – kazao je Obersnel.

Kandidati za potpredsjednike su Vojko Braut, Sandra Krpan, Željko Jovanović i Marko Mataja-Mafrici.

Vojko Obersnel
1/19
Ključne riječi

Komentara 39

DU
Deleted user
17:30 01.06.2018.

Drugim rječima što sam strpao treba potrošit !

Avatar Toni Broo
Toni Broo
18:18 01.06.2018.

Hvala Vojku što je demografski uništio sdp-ovu utvrdu i njihovo biračko tijelo. Ima li grada u Hrvatskoj koji je više stanovnika izgubio u zadnjih 18 godina? SDP-ovci su uništili grad koji je od 1850. godine gospodarski vukao Hrvatsku. Od nekadašnje najveće luke istočnog djela Austro-Ugarske, osme luke Europe, grada koji je imao izravnu putničku vezu s New Yorkom prije prvog svjetskog rata, grada s najvećom rafinerijom nafte u Europi 1908., grada s 20 hotela (dok je Zagreb imao 3!), grada u kojem je električni tramvaj prometovao 11 godina prije Zagreba, grada u kojem je bila podignuta najviša zgrada Kraljevine Jugoslavije (Hotel Neboder) – do današnje nakaradne stare proesdepeovske palanke sa nekoliko glavnih orjentira koja demografski propada. 1991.: 194 tisuće stanovnika, 2001.: 155 tisuća, 2011.: 128 tisuća, procjene za popis 2021. govore: 110 tisuća stanovnika u Rijeci i prosjek godina stanovnika Rijeke 50. 2015. je u Rijeci rođeno svega 899 djece, a umrlo 1790 stanovnika i tako zadnjih 25 godina. Demografska i gospodarska katastrofa!

DO
DonQuijote
18:02 01.06.2018.

Nije taj ni za Remetinec, nego za vješala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije