Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Vještak je iznosio neprovjerene informacije

29.10.2017.
u 00:02

Spor pred Arbitražnim sudom UN-a pokrenut je 2014. za mandata Vlade Zorana Milanovića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, kojemu je bilo prepušteno baviti se Inom.

Odluka Arbitražnog suda prema kojoj je Hrvatska u sporu protiv MOL-a izgubila po svim točkama, a koju je švicarski Savezni sud prije nekoliko dana odbio poništiti, u dijelu koji se odnosi samo na upravljanje Inom izravna je posljedica neprofesionalnog svjedočenja vještaka hrvatske strane, piše u odluci suda u koju smo imali uvid.

Arbitražni sud komisije utemeljen prema pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi ocijenio je da se vještak Anthony Way u davanju ekspertize kojom je trebao poduprijeti hrvatsku tvrdnju da je MOL loše upravljao Inom potpuno oslanjao na informacije koje mu je davao hrvatski konzultant Jasminko Umićević te da ih nije neovisno potvrdio ni kritički obradio te je odbacio njegovo svjedočenje i ocijenio ga neuvjerljivim.

Spor pred Arbitražnim sudom UN-a pokrenut je 2014. za mandata Vlade Zorana Milanovića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, kojemu je bilo prepušteno baviti se Inom. Hrvatska je tražila da se proglase ništetnim izmjene ugovora iz 2009. o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju, koji su potpisani za vrijeme premijera Ive Sanadera.

>>Cijeli članak čitajte u nedjeljnom Večernjem listu ili u e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Biskup Uzinić: Vigilare nije udruga Katoličke crkve 

>>Zaokret: SDP nakon šest mjeseci osim kritike odlučio nuditi i rješenja za Agrokor     

>>IT gigant iz Vodnjana: počeli smo u garaži, a danas imamo urede u 54 grada na svim kontinentima        

>> Danas dar: Kuharica za vegane i vegetarijance, recepti za slana i slatka jela     

 

Ključne riječi

Komentara 25

PR
prajdali100
21:10 28.10.2017.

Na sve strane proklete štetočine i neznalice.I sada se taj Vrdoljak treba trijumfalno vratiti u hrvatsku politiku.Užas.

AR
aristip
20:43 28.10.2017.

Čime god se bavio Ivan Vrdoljak to je loše završilo za Hrvatsku.

SO
SoloHan
20:56 28.10.2017.

Zoka i Vrdi, jedan sposoban a drugi pošten

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije