Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po pola mandata

Vili Matula odlazi iz Sabora, dolazi Jelena Miloš

storyeditor/2022-09-12/PXL_270120_27715902.jpg
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
13.09.2022.
u 00:15

– Nakon što je naša koalicijska lista u 2. izbornoj jedinci izborila jedno zastupničko mjesto, u startu smo imali dogovor da ćemo se rotirati kako bi se kolegica pred sljedeće parlamentarne izbore bolje predstavila i široj javnosti – rekao je Matula Hini.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odlučivalo je o zahtjevu zastupnika Vilima Matule (Možemo!) da mu se odobri mirovanje zastupničkog mandata, a da se aktivira mandat njegove zamjenice Jelene Miloš (Zagreb je naš!). Matula će, zapravo, otići iz saborskih klupa do kraja mandata, a kao rezultat dogovora s Miloš da će polovicu mandata odraditi on, a polovicu ona.

– Nakon što je naša koalicijska lista u 2. izbornoj jedinci izborila jedno zastupničko mjesto, u startu smo imali dogovor da ćemo se rotirati kako bi se kolegica pred sljedeće parlamentarne izbore bolje predstavila i široj javnosti – rekao je Matula Hini. Pola mandata je prošlo i sad je prilika da se Miloš profilira, izjavio je zastupnik koji o svojoj zamjeni govori biranim riječima, ističe kako se dugo bavi socijalnom i radnom politikom, kako se obrazovala u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Nema sumnje da će Miloš biti dobra zamjena i da će se super profilirati, a mene ionako čeka puno posla u Zagrebu – kazao je Matula.

Jelena Miloš članica je stranke Zagreb je naš!, na parlamentarnim izborima 2020. natjecala se u 2. izbornoj jedinici na koalicijskoj listi Možemo!, Zagreb je naš!, NL, RF, ORaH, Za grad koju je "nosio" Matula, dok je ona bila na 2. mjestu. Zastupnica je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i članica triju skupštinskih odbora: za socijalnu skrb, za međugradsku i međunarodnu suradnju te za javna priznanja. 

VIDEO: Predsjednik sindikata o željezničkoj nesreći: 'Sigurno je da je došlo do pogreške strojovođe'

Komentara 4

CR
crocro
06:38 13.09.2022.

Što to znači "Saborski mandat u mirovanje". Napišite da l će i dalje primati novac poreznih obveznika ili neće ništa primati jer napušta Sabor. Ili će primati i dalje novac i još se baviti umjetničkim radom od kojega će zarađivati. Samo mu kao umjetniku porezni obveznici još trebaju platiti struju. vodu i druge režije.

DU
Deleted user
06:24 13.09.2022.

bolje je podijeliti cetverosobni stan u centru koji se otkupi za desetak tisuca maraka a proda za 300 000€ to bi bilo puno milosrdnije..ako je i od glumca previse je...

MR
MrkiMedo
06:29 13.09.2022.

Lijepo je dobiti zastupničku mirovinu. Za jedno mjesto u Saboru - dvije mirovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije