Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

VIDEO Pas primio metak braneći vlasnika od razbojnika: 'Spasila me'

Usred napada na vratima se pojavila njegova unuka s dva obiteljska psa koji su izjurili van i srušili na pod jednog od naoružanih muškaraca, a on je zatim ispalio tri hica
08. rujna 2020. u 18:28 3 komentara 2180 prikaza
Foto: Screenshot

Hrabri doberman ustrijeljen je dok je branio svog vlasnika od dvojice razbojnika. Loodewyka De Jagera (58) razbojnici su napali u dvorištu kuće nakon što su ga prethodno pratili od banke u kojoj je podignuo plaću. Napad se dogodio u gradu Brakpanu u Južnoj Africi, a sve je snimila nadzorna kamera.

Kvartovo Kvartovo Novi Zagreb postaje partijanerska destinacija: Zaboravite na centar grada, ludilo kreće u Zapruđu

Njegova dva psa, Niki i Duiwel, napali su naoružane razbojnike, a u metežu kojem je nastao doberman Niki izvukao je deblji kraj te je primio metak. 

- Primijetio sam ih kad su se parkirali iza mene na prilazu. Prišli su prozoru i rekli mi da se otvorim pa sam to i učinio. Uzeli su mi ključeve automobila i samo sam pomislio, mogu uzeti moj auto i otići, osigurano je. Ali onda me počeo pitati 'gdje je novac, znam da imate novac' - ispričao je napadnuti muškarac.

Tada se na vratima pojavila njegova unuka s dva obiteljska psa koji su izjurili van i srušili na pod jednog od naoružanih muškaraca koji je zatim ispalio tri hica.

- Pucao je prvo u psa, a drugi je hitac prošao kroz hlače moje unuke i završio u zidu. Treći je hitac ispalio u zrak. Unuka je isprva mislila da je upucana u nogu jer je osjetila vrućinu metka, ali brzo je shvatila da nema krvi - govori žrtva napada.

Niki je upucana u leđa, ali metak, srećom, nije teško oštetio organe. Veterinari su ga uspjeli izliječiti i dobro se oporavlja.

- Spasila me, ubili bi me, rekli su da će me ubiti - zaključio je napadnuti vlasnik.

Računalo
Novi način učenja
5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu
  • Avatar Miaustradamus
    Miaustradamus:

    Nikad mi nije bilo jasno, a i sad mi nije zašto je Doberman u svim crtićima sa psima negativac, jer; Doberman je zapravo vrlo miroljubiv pas. Uz stručnu i pouzdanu osobu koja će uvijek biti kraj njega te pružiti mu ... prikaži još!u prikladan odgoj i razonodu pokazat će svoju nježnu i maznu stranu. S obzirom na imidž „borbenog psa“ ljubitelji te pasmine u šali ga zovu borbenom mazom. U obitelji je doberman iznimno vjeran, odan i voli djecu. Uvijek će zaštititi svoju obitelj pa je stoga uvijek oprezan prema nepoznatima. To ne znači da će pokazujući zube napasti svakog stranca: dobro odgojen i socijaliziran pas nikad neće napasti ili ugristi bez razloga. Doberman postaje oštar samo na zapovijed. Kao i ostale pasmine, i on treba iskusnog vlasnika koji će mu moći jasno pokazati granice u ponašanju. Kad steknete dobermanovo povjerenje, on će zauvijek biti poslušan i podređen. Doberman je, više nego ikoja druga pasmina, slika i prilika svojeg vlasnika. Suveren i smiren vlasnik uza sebe će voditi poslušnog i samopouzdanog psa. Psi ove pasmine odlično prate naredbe i rado obavljaju zadatke. Iznimno brzo uče i vrlo su sposobni. Doberman glasi kao peta najpametnija pasmina na svijetu. Ako vlasnik zna cijeniti i poticati ove karakteristike, doberman će biti i odličan obiteljski pas.

  • Tihomir65:

    Riziko je veliki zaustaviti i izvalčiti nekoga iz auta . Plašljivi ljudi koji su iskomleksirani plašljiviji svjesni da su drugi jači ; pravovremeno misle na opasnosti; i boje se nasilja i ubojica, spremni su i mogu vrlo brzo i lako ... prikaži još! lako potegnuti nož i odmh ga u zabit vrat napasnika koji otvara vrata i nastoji izvući vozača i li putnika iz njegovog autombila ... Znamo vidimo i svjesni smo bar neki da se svako momenat može dogoditi velika opasnost po život .....