Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernjakovu humanitarnu akciju podržao i Miroslav Ćiro Blažević

06. rujna 2007. u 16:49 16 prikaza
otv-darovao-txt.jpg
Foto: Foto: Hassan Haidar Diab

Nakon što je Večernji list pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć 12-godišnjoj Mateji Kufner koja boluje od raka limfnih čvorova, jedna se od tri želje teško bolesnoj djevojčici napokon ostvarila. U prostorijama NK-a Zagreb djevojčicu koja je do početka bolesti u rodnoj Požegi trenirala nogomet primio je njezin idol – trener svih trenera Ćiro Blažević.

Susret trenera i djevojčice ganuo je prisutne, a potreseni Ćiro maloj je Mateji poželio što brži oporavak i povratak na nogometno igralište. Uz topli zagrljaj, sa suzama u očima, Ćiro je Mateji darovao sat svoje bake, koji presretna djevojčica nije ispuštala iz ruku ni nakon rastanka sa svojim idolom. Jedna se želja Mateji ispunila, no kad bi još upoznala i najdražu pjevačicu Danijelu Martinović i trenera Zdravka Mamića, priznala je, popunila bi svoj album želja.

A dok ona mašta o svojim idolima, njezina borba za život sve je neizvjesnija. Djevojčici koja zajedno s majkom preživljava sa samo 780 kuna socijalne pomoći večernjakovci su do sada pomogli sa 14.000 kuna, ali na žalost, za daljnje liječenje pomoć joj je još potrebna. Pomoć djevojčici koja ne gubi nadu može se uplatiti na račun njezine majke.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih