Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORNJE VRATNO

Varkom ne zna kamo će odvoziti smeće s područja šest općina

'03.07.2009., Varazdin - Djelatnici Varkoma odvoze smece, ilustracija za temu o mogucem poskupljenju odvoza smeca.  Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
04.09.2013.
u 11:34

Iz Varkoma poručuju kako poduzimaju sve što je u njihovoj moći da bi našli alternativnu lokaciju, ali priznaju da zapravo ne znaju kamo će sa smećem.

Problemi sa smećem u Varaždinskoj županiji opet su aktualni. Nakon što su u subotu na izvanrednoj sjednici vijeća cestički općinari izglasali zatvaranje odlagališta u Gornjem Vratnu, u Varkomu imaju otprilike dva tjedna da nađu alternativnu lokaciju kamo će odvoziti otpad s područja šest varaždinskih općina.

Nemaju informaciju

Iz Varkoma poručuju kako poduzimaju sve što je u njihovoj moći da bi našli alternativnu lokaciju, ali priznaju da zapravo ne znaju kamo će sa smećem.

- U ovom trenutku nikako vam ne možemo potvrditi koja bi to lokacija bila s obzirom na to da ni sami s takvom informacijom ne raspolažemo - priznaju u Varkomu.

U Jalžabetu (koji je uz Cesticu, Kneginec, Sračinec, Vidovec i Beretinec jedna od općina iz koje otpad ide u Gornje Vratno) ne zamaraju se s informacijom o zatvaranju odlagališta u Gornjem Vratnu.

- To nije naš problem, to je problem koncesionara, a to je u ovom slučaju Varkom - kazao je predsjednik općinskog vijeća Josip Križanić.

Tko ima asa u džepu

Predsjednik općinskog vijeća Općine Cestica, Stjepan Bistrović, koji je bio i jedan od glavnih zagovornika zatvaranja odlagališta u Gornjem Vratnu, smatra kako je nastala situacija dokaz da se dosad nije ništa radilo u vezi s gospodarenjem otpadom.

- Općina Cestica i cijela Varaždinska županija imaju puno graba kamo bi mogli baciti i zatrpati otpad, ali to nije gospodarenje otpadom - slikovito upozorava Bistrović, koji smatra da bi načelnik općine trebao dogovoriti odvoz s Varkomom, koji je posao odvoza u Cestici dobio bez natječaja, dok se ne nađe drugo rješenje.

Načelnik Cestice Mirko Korotaj na to je kazao da je ugovor Varkoma i Cestice jasan i dometnuo kako \"općina osigurava deponij, a Varkom odvoz\".

- Posao je općina s Varkomom sklopila bez natječaja, i to nije sporno, jer smo petpostotni suvlasnik - kazao je Korotaj prokomentiravši kako \"možda Bistrović ima kakvog asa u džepu\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije