Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDAN PROJEKT

Varaždin: Potpisan ugovor o izgradnji Nacionalnog rehabilitacijskog centra

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
12.11.2020.
u 16:11

Riječ je o najvećem EU projektu u Varaždinskoj županiji, vrijednom 112,7 milijuna kuna.

U Varaždinskim Toplicama za nekoliko dana počinje izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine, nove bolnice u kojoj će se pružati skrb bolesnicima s najtežim bolestima i oštećenjima kralježnice iz cijele Hrvatske.

Rok za izgradnju objekta je ožujak 2022. godine, a u međuvremenu će se pokrenuti i javna nabava za terapijsku i dijagnostičku opremu. Riječ je o najvećem EU projektu u Varaždinskoj županiji, vrijednom 112,7 milijuna kuna. Izgradnja i opremanje se s 83.000.000 kuna sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz državnog proračuna osigurano je 24 milijuna kuna, a 5,6 milijuna izdvojit će Specijalna bolnica.

- Spinalni centar imat će površinu od gotovo 7000 kvadrata, a gradit će se iznad objekta Terme s kojim će biti funkcionalno povezan. Imat će 80 ležajeva - rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Denis Kovačić.

Novi centar, kako je istaknuto, značit će novu dimenziju liječenja za osobe koje su, najčešće zbog prometnih nesreća, završile u invalidskim kolicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije