Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nastavljamo s radom'

Varaždinci podržali sportski centar koji je odbio poštovati nove mjere

ivankovic
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
06.11.2020.
u 20:26

Ivanković je od Stožera zatražila isplatu od 100.000 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit, ako će morati zatvoriti sportski centar

Ispred varaždinskog TTS sportskog centra u petak je skupina građana došla podržati vlasnicu centra u namjeri da nastavi s radom, unatoč novim epidemiološkim mjerama.

Strože epidemiološke mjere u Varaždinskoj županiji vrijedit će od subote, a  Nacionalni stožer Civilne zaštite, na prijedlog Županijskog stožera, odlučio je obustaviti korištenje sportskih terena i centara te rekreacijskih centara za sportske aktivnosti u kojima ima fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.), izuzev za sportske ekipe koje su u sustavu natjecanja.

Vlasnica TTS varaždinskog sportskog centra Mija Ivanković je u dopisu Županijskom stožeru ustvrdila da njihova preporuka nema zakonsko uporište te da krše Ustav Republike Hrvatske.

Navela je i da u TTS-u radi 17 osoba od kojih niti jedna nije zaražena koronavirusom  i da se poštuju sve epidemiološke mjere. Također, Ivanković je od Stožera zatražila isplatu od 100.000 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit, ako će morati zatvoriti sportski centar.

„Smatramo da su odluke neutemeljene i nelogične, tražimo razlog zbog kojeg su mjere donesene i zašto nije naveden plan kompenzacijskih mjera. Ako zatvarate neku djelatnost, nečije poslovanje, morate ga obeštetiti”, izjavila je Ivanković za Hinu.

Dodala je da će, ne postigne li se dogovor oko kompenzacijskih mjera, TTS sutra otvoriti vrata korisnicima, bez obzira na posljedice. Ivanković je članica udruge Glas poduzetnika, stoga je okupljanju u Varaždinu nazočio i koordinator varaždinskog regionalnog ureda Udruge Darko Molnar.

Naglasio je da podrškom TTS-u Glas poduzetnika podržava cjelokupnu sportsku industriju, povremene prijevoznike, turističke agencije, event i svadbenu industriju, noćne klubove i barove te druge djelatnosti kojima je onemogućen rad zbog, kako je naveo, nepotrebne represije.

„Naš je stav da ako država nekome zabrani rad taj isti rad mora obeštetiti i to po modelu koji imaju Njemačka i Austrija. Prvi lockdown smo preživjeli, drugi će za većinu poduzetnika biti knockdown”, rekao je Molnar.

Dodao je i da Glas poduzetnika nikad nije i nikad neće pozivati na građanski neposluh te pozvao građane na odgovorno ponašanje, a članovima Stožera poručio da uputi racionalne i provedive mjere, kako bi se poduzetnicima omogućio rad.

Komentara 3

AB
abokatstir
21:30 06.11.2020.

Maloumno je govoriti 'Varaždinci', to je leva bagra kao i u dijelu Sjeverozapadne Hrvatske gdje ostaci komunjara maltretiraju pošten i radišan narod. Ta bagra snosi i najveću krivicu za tragično stanje pandemije, ljudskih patnji i žrtava. Ta bagra bi trebala odgovarati za zločin prema narodu.

DU
Deleted user
22:43 06.11.2020.

Nemojte miješati poštene Varaždince sa nekakvim anarhističkim skupinama i slično. U tekstu piše skupina, a u naslovu Varaždinci. Nije u redu. Skupina može biti desetak ili petnaest, a Varaždinaca je 45.000.

Avatar rubinet
rubinet
21:19 06.11.2020.

Ovo je vrlo hrabro od Dotičnice. A hoće li država pokazati zube?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije