Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan grada pakraca

Ulazak u EU čekamo s pola milijarde kuna vrijednih projekata

dan grada Pakraca (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/4
19.03.2013.
u 16:23

Tim povodom u Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica. Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća podsjetio je na bogatu i burnu povijest grada te istaknuo kako svima koji su dali svoje živote Pakračani duguju nemjerljivu zahvalnost.

Građani Pakraca danas su obilježili Dan grada i blagdan sv. Josipa, svoga nebeskog zaštitnika. Tim povodom u Gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica. Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća podsjetio je na bogatu i burnu povijest grada te istaknuo kako svima koji su dali svoje živote Pakračani duguju nemjerljivu zahvalnost.

-Istinski heroji za sve nas 90-ih su bili i zauvijek ostali hrvatski branitelji, a danas su za nas heroji i svi oni koji u ova teška vremena krize i recesije otvaraju nova radna mjesta bilo u privatnom ili javnom sektoru – istaknuo je Krejči.

Poručio je kako je danas gradu potrebna sinergija svih kako bi život u njemu uredili na najbolji mogući način. Isto tako je poručio da su ljestvicu političke tolerancije i poštivanja različitosti, dogovora bez isključivosti, međusobnog uvažavanja podigli na jedan zavidan nivo i na to, kaže, s pravom mogu biti ponosni ponosi. Naime, gradonačelnik Pakrac je iz redova HDZ-a, dok je predsjednik Gradskog vijeća SDP-ovac.

-Dokazali smo da, premda pripadamo različitim političkim opcijama, možemo naći zajednički jezik kada su u pitanju strateške odluke za razvoj grada i na taj način biti iznad uobičajenih stranačkih nesuglasica – poručio je Krejči. Gradonačelnik Davor Huška je ovom prigodom podsjetio kako se u zadnje četiri godine napravilo jako puno na području Pakraca, a među najvrednijim projektima je povratak visokog školstva u Pakrac.

– Imamo spremljene projekte za nastavak ulaganja u školstvo, odnosno u planu je otvaranje Studentskog kampusa i studentskog doma kroz uređenje stare bolnice i psihijatrije čija je vrijednost oko 100 milijuna kuna. S nestrpljenjem očekujemo ulazak u EU jer naš mali grad s malim proračunom, izvorna sredstva su 17 milijuna kuna, ima pripremljeno više od pola milijardi kuna za fondove EU – poručio je Huška koji je zahvalio svima koji pomažu da Pakrac bude bolje i ljepše mjesto za život.

Na kraju sjednice su uručena i javna priznanja Grada, a za počasnog građanina proglašen je Ante Gotovina koji nije nazočio sjednici jer, kako je objasnio gradonačelnik, general u vrijeme korizme na sudjeluje u društvenim događanjima.

Pečat Grada Pakraca primili su Ivan Katalinić, predsjednik Matice umirovljenika Pakrac – Lipik, Marica Topić, liječnica i hrvatski branitelj, Željko Romić, prodekan zagrebačkog Zdravstvenog  veleučilišta,Saša Ćasić, prvi pakrački vinar, Andrija Runje, umirovljeni nastavnik i Rajmund Bradik, načelnik prijateljske općine Jasenova u Slovačkoj.

Zlatnom plaketom „Grb Grada Pakraca“ nagrađeni su Krešo Jelavić, zamjenik župana Bjelovarsko – bilogorske županije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“ te Mladen Havelka, dekan Zdravstvenog veleučilišta. Nakon svečane sjednice u Gospodarskoj zoni otvoren je pogon tvrtke Šuma Šubić i ICES-a.

Prije svečane sjednice položeni su vijenci za poginule branitelje, u župnoj crkvi služena je svečana sveta misa koju je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije