Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod zmijskog otoka

Ukrajinci objavili snimku: 'Potopili smo još jedan ruski brod, ostaju bez zračne podrške!'

Foto: Screenshot Twitter
1/5
07.05.2022.
u 22:05

Zmijski otok široj je javnosti poznat od početka ruske invazije, kad su ukrajinski vojnici prkosno reagirali na prijetnju ruskog ratnog broda Moskve, koji je u otad potopljen.

I ruska i ukrajinska snaga objavile su informacije o borbama koje se vode kod Zmijskog otoka. Rusko Ministarstvo obrane tvrdi da su njihove snage na području Zmijskog otoka nedaleko od ukrajinske obale srušile nekoliko ukrajinskih zrakoplova i dronova. 

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, Igor Konašenkov, rekao je da su ruske snage srušile ukrajinski bombarder Su-24, borbeni avion Su-27, tri helikoptera Mi-8 na kojma su se nalazile desantne snage i dva drona turske proizvodnje, piše CNN. 

Ukrajinci su pak ranije objavili da se oko Zmijskog otoka vode borbe, ali nisu naveli da imaju gubitaka. Ukrajinska vlada je danas objavila video u kojem se dronom vidi da je vojna bespilotna letjelica pogodila ruski desantni brod koji opskrbljuje Zmijski otok raketnim sustavom TOR. 

– Preostale neprijateljske jedinice na Zmijskom otoku ostaju bez zračne podrške i bit će uništene i spaljene poput žohara ili skakavaca – rekao je ukrajinski dužnosnik Anton Geraščenko.

Izvještaji govore da je desantni brod pogodio ukrajinski vojni dron Bayraktar TB2, piše Daily Mail. 

Crno-bijele snimke prikazuju male ljudske figure kako se kreću na desantnom brodu nekoliko trenutaka prije nego što je bijeli bljesak zahvatio plovilo. Figure se nastavljaju kretati po brodu nakon što je pogođen.

Snimka je također pokazala napad na zgradu na Zmijskom otoku. Ono što se čini kao rusko osoblje vidi se kako patrolira oko zgrade kada je i ona eksplodirala.

“Tradicionalna parada ruske crnomorske flote 9. svibnja ove godine održat će se u blizini Zmijskog otoka – na dnu mora”, piše na službenom Twitter profilu ukrajinskog ministarstva obrane.

Zmijski otok široj je javnosti poznat od početka ruske invazije, kad su ukrajinski vojnici prkosno reagirali na prijetnju ruskog ratnog broda Moskve, koji je u otad potopljen. Prema audio snimci koju su tada objavili Ukrajinci, ruski časnik s broda Moskva naredio je ukrajinskim braniteljima da polože oružje, a ukrajinski vojnik je odgovorio: "Jebi se, ruski ratni brode".

Prvo se vjerovalo da su svi ukrajinski branitelji ubijeni, ali kasnije se ispostavilo da su živi, ali su se morali predati jer im je nestalo streljiva.

Ključne riječi

Komentara 20

PR
prajdali100
23:05 07.05.2022.

Još jedan suvremeni višenamjenski brod- podmornica.Tko će ga znati možda negdje izroni.

ST
struj
23:48 07.05.2022.

Sve više mi izgleda da će se ruska mornarica u crnom i azovskom moru svesti na paddle boards.

AP
apatiner
09:14 08.05.2022.

Triba imati na umu, da ovaj rat kako stvari stoje , može potrajati godinama. To će rezultirati neviđenom ekonomskom krizom. Milijarde su ulagane u ratnu mašineriju. Da li je netko došao na ideju koja je mala suma bila potrebna za mir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije