Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Turudić: Nikada nismo čuli nikakav iskaz Zsolta Hernádija

Naslovnica 3.11.2017.
03.11.2017.
u 00:00

Sudac Ivan Turudić odbacuje tvrdnje da je Županijski sud u bilo kojem trenutku tijekom postupka protiv Sanadera i Hernádija saslušao bilo kakav iskaz predsjednika uprave MOL-a hrvatskim tužiteljima.

Troškove izgubljene arbitraže s MOL-om Hrvatska će podmiriti do kraja godine, za što je rebalansom državnog proračuna predviđeno ukupno nešto više od 100 milijuna kuna. Procjena je to koju je jučer nakon sjednice Vlade iznio ministar financija Zdravko Marić, a radi se o znatno nižem iznosu od onog koji su navodili mediji pozivajući se na procjenu Global Arbitration Reviewa, koji je baratao ukupnom cifrom od oko 30 milijuna dolara.

Spor pred UNCITRAL-ovom komisijom u Ženevi Hrvatska je izgubila još u prosincu prošle godine, a presudom joj je naloženo da plati ukupne troškove postupka, no Vlada se na tu odluku žalila, a u tužbi za poništenje presude pred Saveznim sudom Švicarske tražila je i privremenu odgodu plaćanja tih troškova. Švicarski sud taj je zahtjev odbio još u travnju, od kada je Hrvatska dužna podmiriti troškove arbitraže.
Da bi Hrvatska to što prije trebala učiniti, upozorio je i glavni savjetnik MOL-a Pal Kara, koji je u intervju Večernjem listu kazao kako do sada nije uplaćena ni lipa te kako bi troškovi mogli narasti zbog kamata.

Kara je u intervjuu otkrio i to da je prvi čovjek MOL-a Zsolt Hernadi svjedočio u arbitražnom postupku, ali i da je, suprotno tvrdnjama DORH-a, “Hernadi bio dostupan i dao izjave kao svjedok pred tijelima vlasti nekoliko zemalja, uključujući i Hrvatsku”.

Sudac Ivan Turudić odbacuje, međutim, tvrdnje da je Županijski sud u bilo kojem trenutku tijekom postupka protiv Sanadera i Hernádija saslušao bilo kakav iskaz predsjednika uprave MOL-a hrvatskim tužiteljima. – To je čista izmišljotina, mi na sudu nismo bili u prilici čitati ni čuti bilo kakav Hernadijev iskaz – izričit je Turudić.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo

>>Proračun za 2018.: Sve ostaje isto, Vlada zaboravila na reforme

>>Predsjednica 39. na rang-listi Forbesa

>>Tri kune više - nepravedno je oporezivati samo pušače

>>Poruka zelenih: Krvava palica protiv golf-terena na Srđu iznad Dubrovnika

Večernji list vam daruje 50.000 kn: Dovoljan je samo jedan kupon

Ključne riječi

Komentara 12

GU
Gustirna
22:49 02.11.2017.

Ovaj je poslije bajica i medija najodgovorniji za sve ove blamaze oko bivse udbaske ina-e....dovoljno je pogledati snimku kada je citao presudu sanaderu da zakljucite da je sve pakirao...kasljao je...smrcao je...zamuckivao je...drzao politicki govor...

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
23:05 02.11.2017.

Na BBC-ju, ARD-u ne možeš živjeti od sudaca na televiziji da ne govorim o brojnim intervjuima u novinama...samo u ovoj banana državi i pravosuđu koje je dno dna može biti normalno da ova notorna sudačka lopina daje intervjue gdje god stigne. Čekam ga u idućoj sezoni Big Brothera..

JA
Jania
13:34 03.11.2017.

Kad ćete objaviti tekst presude švicarskog suda kojom se odbija tužba Hrvatske na arbitražu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije