Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše kofeina

Tinejdžer preminuo nakon što je popio kavu i dva energetska pića

Davis Cripe
Facebook
16.05.2017.
u 11:22

Davis Allen Cripe (16) nikada prije nije imao problema sa srcem, no unos kofeiona bio je koban

Tinejdžer iz Sjeverne Karoline u SAD-u preminuo je jer je prebrzo popio nekoliko pića s velikim udjelom kofeina u sebi, piše BBC, a to je potvrdio mrtvozornik nakon obdukcije.

Davis Allen Cripe (16) srušio se u školi nakon što je popio kavu iz McDonald'sa te dva energetska pića u manje od dva sata te je preminuo.

Mrtvozornik Gary Watts kaže kako je mladić preminuo od aritmije srca koju je prouzročio kofein. Prije toga nikada nije imao srčanih problema.

– On se nije predozirao kofeinom nego je problem u tome što je u tako kratkom vremenu unio toliko kofeina u svoj organizam da je to prouzročilo srčanu aritmiju – objasnio je.

No, da im svjedoci nisu rekli što je mladić popio prije nego što je preminuo, razlog njegove smrti vjerojatno se ne bi otkrio.

– Ne želimo govoriti protiv unosa kofeina, ali ljudi moraju pripaziti na to koliko ga unose, jednako kao i na cigarete i alkohol – dodao je Watts.

Američka akademija pedijatara upozorila je pak da djeca i tinejdžeri ne bi smjeli piti energetska pića jer ona nisu testirana na djeci pa se i ne zna kako mogu utjecati na njih. 

Komentara 1

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:45 16.05.2017.

Čestitke! Svjetski IQ je ovime porastao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije