Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Benko ogorčen na vozače na Glavnom kolodvoru

Taksisti odbili slijepoga zbog njegova psa vodiča

slijep
Patrik Macek
12.10.2009.
u 22:31

Udruga za školovanje pasa vodiča najavljuje tužbu, vozači bi mogli platiti od pet do 20 tisuća kuna. Benko: Policajac koji je stigao na očevid nije zapisao brojeve taksija.

Svi taksisti koji su danas oko devet sati ujutro stajali pred Glavnim kolodvorom odbili su povesti 38-godišnjeg slijepog čovjeka zbog njegova psa vodiča, osam godina stare labradorice Lise. Tako barem tvrdi taj 38-godišnji Đakovčanin.

Zatrpan prtljagom
- Vani je pljuštalo, na leđima sam imao golem planinarski ruksak, na prsima kompjutor. Zaderao sam se može li prijevoz, a jedan mi je taksist kratko dobacio da me nitko neće voziti sa životinjom. Kad je taj otišao, ponovno sam se zaderao ima li netko tko bi htio, no nitko se nije javio - kaže ogorčeni Benko koji je danas u metropolu stigao na liječničke preglede.

Na kraju je, dodaje, sam nazvao taksi službu, napomenuo operateru da je sa psom i taksi ga je dovezao do KB-a Rebro.

No, prije toga ljutit je nazvao policiju i prijavio prekršaj. Naime, prema Zakonu o kretanju slijepih osoba, svim pravnim osobama koje slijepoj osobi sa psom vodičem onemogućuju služenje javnim prijevozom prijeti kazna od pet do 20 tisuća kuna. No, policajac koji je stigao na očevid nije zapisao brojeve spornih taksija i tim je nemarom još više iživcirao Benka. Zatražit će, najavljuje umirovljenik, da policijska unutarnja kontrola preispita ponašanje redarstvenika. U policijskom izvješću pak piše da je taksist odbio povesti invalida “jer nema predviđen prostor za životinje”.

“Ne vole svi pse”
Dežurni taksi operater kazao je da ne vole svi taksisti životinje, no da ih mnogi primaju bez problema. Važno je, objašnjava, da osoba u pratnji psa to pri pozivu napomene. Mira Katalenić, predsjednica Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, rekla je da će podići tužbu protiv vozača taksija. Psi su, kaže, oči slijepih ljudi, i odbijanje njih odbijanje je slijepe osobe. Slična se bezobzirnost, dodaje, često događa u međugradskim autobusima.

Ključne riječi

Komentara 16

BJ
bj1204
10:38 13.10.2009.

Zg taxi najskuplji taxi, a ovi na kolodvoru (XXLopovi) nepoznaju ni svoju mamu ako nema novaca, neka proba tko ne vjeruje.

MU
Mućanin
08:59 14.10.2009.

A teško je staviti deku ili nešto drugo ispod pasa? Koji su to kreteni. Da sam ja vlasnik taksi poduzeća ja bi odma dao otkaz vozaću!!!

RU
Rugovit
09:21 13.10.2009.

Sramotan postupak taksista i površni postupak policajca. Trebaju odgovarati svi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije