Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeški biskup predstavio korizmenu poruku

Suvremeni čovjek zna sve o hrani o odjeći, ali ne zna otkrivati smisao života

Antun Škvorčević
Dušan Mirković/ Pixsell
05.03.2014.
u 19:47

-Biblijski podatak nedvojbeno nam svjedoči da je Bog smislio i stvorio čovjeka kao muško i žensko, da su oni jednakoga dostojanstva, da je njihova pojava vrhunac stvaranja i da su iznad svakoga drugog stvorenja – slika Božja – kazao je biskup.

Požeški biskup dr. Antun Škvorčević danas je predstavio svoju korizmenu poruku koju je naslovio „Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja“, a kojoj je središnja tema obitelj i brak.

-Dok nas u sadašnjemu hrvatskom društvenom stanju pritišću mnoge nevolje, od gubitka radnih mjesta i siromaštva do ponižavanja ljudi i ustanova na svim razinama, bilo bi porazno ostati smućen različitim ideologijama koje su kod nas na djelu o mnogim važnim pitanjima ljudskoga života, pa tako i o braku, i o obitelji. Molim vas, braćo i sestre, da se sa svom ljudskom i vjerničkom iskrenošću zapitate na početku ove korizme: kome vjerujete s obzirom na brak i obitelj, jer o vašemu odgovoru na to pitanje i o vašemu opredjeljenju – ne odgovoru i opredjeljenju nekoga drugoga – ovisi kamo će krenuti Hrvatska i kakva će joj biti budućnost. Obratimo se i vjerujmo evanđelju s obzirom na brak i obitelj – istaknuo je među ostalim u svojoj poruci požeški biskup.

 

Dodao je kako smatra prikladnim na početku ovogodišnjega korizmenog hoda  obnoviti temeljne istine vjere o braku i obitelji, objavljene na prvim stranicama Svetoga pisma, koje u Isusu Kristu imaju svoju punu potvrdu i ispunjenje.

 -Biblijski podatak nedvojbeno nam svjedoči da je Bog smislio i stvorio čovjeka kao muško i žensko, da su oni jednakoga dostojanstva, da je njihova pojava vrhunac stvaranja i da su iznad svakoga drugog stvorenja – slika Božja – kazao je biskup.

Upozorio je da suvremeni čovjek zna sve o hrani i odjeći, o modi i potrošnji, ali nije više u stanju sebi postavljati izvorna pitanja koja pogađaju savjest, ne zna više otkrivati smisao života, korijene bitka, put dobra i zla, cilj egzistencije. -Zna cijenu svega, ali ne zna vrijednost stvarnosti, svoga postojanja, braka i obitelji. Pozivam vas da se svojim sudjelovanjem na korizmenim katehezama petkom svrstate među one koji žele u evanđeoskome svjetlu razmišljati, obnoviti i prihvatiti Božju istinu o braku i obitelji. S velikim razumijevanjem u svjetlu evanđelja pristupajte svim suvremenim pitanjima braka i obitelji, napose onim muškarcima i ženama koji su ranjeni neuspjelim brakom, rastavom ili nekim drugim problemom, te im približavajte Božje ljekovito milosrđe i ljubav – poručio je biskup Škvorčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije