Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbija: Tužiteljstvo predložilo dopunu istrage Arkanove udovice Cece

01.12.2008.
u 20:33

Okružno javno tužiteljstvo u Beogradu dostavilo je prijedlog za dopunu istrage protiv folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

I. Ramić je, kako prenose beogradski elektronički mediji, precizirala da je državno odvjetništvo prošli tjedan vratilo predmet istražnom sucu s prijedlogom za dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je prvobitno okončana početkom lipnja ove godine i predložilo da se u okviru dopune postupka pribavi određena pisana dokumentacija jednim dijelom i iz inozemstva.

Istražni sudac još nije odlučio o prijedlogu državnog odvjetništva, a u slučaju njihovog neslaganja odluku o dopuni istrage donijet će kazneno izvanraspravno vijeće suda.

Osumnjičena je da je kao nekadašnja predsjednica NK "Obilić" protupravno prisvajala dio novca od transfera 15 nogometaša u strane klubove.

Državno odvjetništvo tereti Ražnatovićevu za zloupotrebu položaja i prekoračenje ovlasti jer je od 1998. do 2003. godine prodavala igrače stranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su nogometaši prelazili bez novčane naknade. Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković zbog sumnje da joj je pomagala zloupotrebljavati službeni položaj.

Udovicu ubijenog Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je na taj način protupravno pribavila 22,529.000 tadašnjih njemačkih maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub.

Ražnatovićeva je bila uhićena u akciji "Sablja" 2003. godine nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića i u pritvoru je provela više od tri mjeseca. Tada je, osim prijave za nedozvoljeno posjedovanje oružja, protiv nje podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u zloupotrebu položaja.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije