Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenija htjela vratiti 14 Sirijaca i već diže vojsku

Izbjeglice, naravno, ne žele ostati ni u Mađarskoj ni u Sloveniji, nego su planirali iz Slovenije u Austriju i onda u Njemačku.
16. rujna 2015. u 15:15 8 komentara 9110 prikaza
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Slovenska policija nije uspjela Mađarima vratiti 14 Sirijaca koji su prošlog četvrtka otkriveni na tlu dežele. Mađarska policija tražila je da se dokaže da su Sirijci stigli baš iz Mađarske u Sloveniju, a oni su mogli dokazati samo da su bili u Grčkoj i Srbiji.

Tako su ih slovenski policajci vratili natrag u centar za privremeni prihvat stranaca u Postojni. U Sloveniji tvrde da su izbjeglice, stari između 23 i 40 godina, ilegalno prešli granicu kog mjesta Pince, pa su išli lokalnom cestom prema Lendavi gdje su otkriveni. Izbjeglice, naravno, ne žele ostati ni u Mađarskoj ni u Sloveniji, nego su planirali iz Slovenije u Austriju i onda u Njemačku. Slovenske vlasti najavile su da će vojska pomagati u slučaju da bude više od 500 izbjglica.

- Mislim da to neće biti potrebno - izjavila je slovenska ministrica obrane Andreja Katič, dodajući kako će vojska pomagati u logistici. Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je stav partnerske stranke CSU. - Moram jasno reći, ako se budemo morali ispričavati što u hitnoj situaciji pokazujemo prijateljsko lice, onda to više nije moja zemlja - rekla je kancelarka. Iz CSU-a je, naime, došla kritika kako je vlada prebrzo odlučila primiti izbjeglice. Austrijski kancelar Werner Fayman izjavio je kako se EU ne mobilizira zajedno te da tri zemlje same krizu s izbjeglicama ne mogu riješiti. - Mnogi guraju glavu u pijesak, kao da će problemi nestati - kaže.

>>Vozačima autobusa u Srbiji kazali da izbjeglice voze na granicu sa Hrvatskom

>>'Ako dođe do masivnog priljeva izbjeglica, nećemo primjenjivati regularne mjere na granici'

>>Ovo su uzroci najnovije seobe naroda

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • okus:

    Angela skuhala si kasu. Kusaj si ju sama. Sto si umisljas tko i sto si Ti da si dajes za pravo svakoj zemlji biti pravorijek?

  • luena 01:

    Takvi su oni uvijek bili ,bahati ...Prvo sirom vrata otvore i prihvate onda im bude previse i odjendnom su svi drugi fuj samo oni ne . Jasno da je i njem.gradjanima dosta...Kritike upucene Merkel na svakom koraku... Neki dan u ... prikaži još!u centru vidim zene sa maramama na glavi,jezik koji nerazumjes,toliko ih nisam vidjela ne znam kad zadnji put...

  • Toaletni:

    Libanon je bio najbogatija zemlja...stigli su palestinci izbjeglice...nakon deset godina nije ostao kamen na kamenu...beirut...