Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje

Sirijska vojska puca po predgrađima Damaska

sirija
AFP/REUTERS
09.05.2011.
u 09:54

Tijekom vikenda snage sigurnosti na tenkovima su upale u grad Homs. U napadu je ubijen jedan dječak

Sirijska vojska okružila je predgrađa glavnog grada Damaska iz kojih dopire pucnjava. Iznad opkoljenih dijelova grada diže se crni dim, a telefonske linije i opskrba električnom energijom su prekinuti, javlja BBC.

Tijekom vikenda snage sigurnosti na tenkovima su upale u grad Homs. U napadu je ubijen jedan dječak. Vojska je i u ostalim gradovima nastavili gušiti prosvjede protiv predsjednika Bashara al-Assada.

Prema podacima organizacija za zaštitu ljudskih prava, u prosvjedima u Siriji, koji traju od sredine ožujka, ubijeno je više od 600 ljudi, a oko 8000 je uhićeno ili nestalo.

Komentara 39

OB
-obrisani-
18:35 10.05.2011.

u 13:32h Leoni je napisao/la: Primjedba se napričao a ništa nije rekao ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ pa eto... imam dobru uciteljicu... koja navodno nikada ne cita moje kometare...

IR
irani
10:14 09.05.2011.

Kao sto kazu, jednom kada prosvjednici \"izgube\" strah, nista ih nece odvratiti . . Steta sto diktatori i njima slicni to jos uvijek nisu shvatili. .

OB
-obrisani-
10:44 10.05.2011.

u 13:09h @rea je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ primjedba, sutra bi EU sankcije trebale biti formalizirane. Istina je da se u tom dijelu svijeta sekularne diktature zamjenjuju teokratskim. Ali što napravit? Ne može se svuda intervenirat, nema se niti financijskih resursa a niti političke volje. Te narode jednostavno treba ostavit\' da prodju sve evolucijske stepenice koje je prošao i Zapad. A intervenirati jedino ako u procesu evolucije postanu prijetnja interesima Zapada (zbog nafte, nuklearnih ambicija, etc). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ @rea ~ oprosti , ali nisam vidio tvoj komentar ranije... No, istina je... ono sto ja vidim! A to je , da smo ih mi (Obama svojim govorom u Kairu) ponukali u te njihove revolucije ~ \"proljece arapskih naroda\"... i konacno kada im to proljece stiglo, sa velikim nadama i ocekivanjima, mi se sada ponasamo... kao i \'50tih u Madjarskoj... i \'60tih u Cehoslovackoj... Dajemo vam puno podrsku... (u novinama) i zelimo vam uspjeh u vasim borbama... Jednostavno, svijet (MI/zapad) nije bio spreman za njihove revolucije... Nama bi vise pasalo, da se oni samo \"malo\" bune... tek toliko da drze svoje \'diktatore\' na striku... ali da nam oni ipak ostanu na vlasti... radi nase \"stabilnosti\"... A i stabilnosti citavog podrucja... Mi (zapad) mislimo, da svi oni zele neku nasu \'demokraciju\', no vjeruj ti meni... da im se danas pusti, mnogi od njih... ne bi poslo nasim putem... A to sto ce Europa danas uciniti (pa i US)... vjerujem da ce to imati velikog ucinka, na Siriju... otprilike toliko, koliko i sankcije na Iran, koliko vec ono godina... Razlog svemu tome je ~ Sto svijet nema vise lidera! Slozili se mi u tome ili ne... Nama uvijek treba netko, predvodnik... cija rijec se slusa... A sad cu pustiti macku iz vrece... Obama nije lider... nit je to Sarkozy... Lider, ne ceka kako ce se situacija odvijati. On je \'odviajac situacije\'... on mora biti u kontroli! Sada se on \'nosi\' na nekim krilima slave... za uhicenje Osame, ali ruku na srce, pa on nema veza sa tim... nikakve! Osim sto je bio u \"uredu\" kada se je to dogodilo... A za stare prijatelje, koji su stajali uz nas, kao Mubarak npr, a sutra i Jordan (i uz nase ne tako dicne pustolovine)... tko vas yeme... No, da sutra... u tim istim zemljama zavladaju fundamentalni fanatici... onda cemo mi... Ma u pravu si rea... Svijet je posato umoran od svega... \" nema se niti financijskih resursa a niti političke volje.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije