Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA NESREĆA

Šest godina nakon oca poginula i majka

05.09.2002.
u 00:00

Vijest o tragediji potresla je građane Zadra i okolnih mjesta, a osobito mještane Rovanjske,

MURVICA DONJA - U stravičnoj prometnoj nesreći jučer oko 8:15 sati poginula je 42-godišnja Alla Rončević iz Rovanjske. Upravljala je "fiatom unom" ZD 288-AT, a sudarila se s "mercedesom kabrioletom" ZD 983-CU, za čijim je upravljačem bio Vedran Zrilić (27) iz Murvice donje. Zrilić je, doznajemo, brzinom od oko 123 km/h, na cesti gdje je maksimalna dozvoljena brzina 70 km/h, vozio svojom trakom kada je vozač radnog stroja Kramer, Stanko Ćustić, prelazio cestu i zakačio Zrilićev Mercedes 500 SL.

U trenutku sudara sa strojem, koji je tada bio prešao 40 cm preko središnje crte na vozni trak Mercedesa, Zrilić je bočnim lijevim dijelom vozila zahvatio korpu radnog stroja, ostao je bez prednjeg lijevog kotača te je izgubio kontrolu nad upravljačem. Radi destabilizacije vozila, Zrilić je s desne strane kolnika udario u metalni nosač prometnog znaka ''stajalište autobusa'', nakon čega se u zanošenju ponovno vratio na kolnik prešavši na lijevi prometni trak, gdje je desnim bočnim dijelom udario u lijevi dio osobnog automobila Fiat uno ZD 288-AT, kojim je upravljala Alla Rončević.

Automobil je potpuno uništen, a od udarca prednjom stranom zdrobio je donji dio tijela nesretne vozačice, pa je tijelo izvađeno tek kad su vatrogasci razrezali lim. Vedran Zrilić i Stanko Ćustić neozlijeđeni su.

Kako smo doznali od njezin znanaca, Alla Rončević medicinska je sestra i stradala je na putu na posao. U Rovanjsku je doselila iz Rusije, gdje je upoznala mornara Antu Rončevića na jednom od njegovih putovanja. Ante Rončević poginuo je u prometnoj nesreći prije šest godina kod Karlobaga, vozeći iz smjera Rijeke. Dvoje njihove djece, sinovi od 14 i 17 godina, ostali su bez majke i oca u kratkom razdoblju. Štoviše, kako smo doznali, samo dan prije gubitka majke pokopali su i baku Iku, koja je umrla nakon teške bolesti, pa od rodbine u Hrvatskoj imaju dva strica u Rovanjskoj.

Vijest o tragediji potresla je građane Zadra i okolnih mjesta, a osobito mještane Rovanjske, koji o nesretnoj Alli Rončević kazuju samo najbolje, da je bila krasna, fina gospođa, uvijek ljubazna sa svima, te da je jako brzo naučila tečno govoriti hrvatski. Upoznali su je u vrijeme dok je kao medicinska sestra obilazila bolesne mještane, kojima je davala injekcije, pa je kao doseljenica iz daleke Rusije postala omiljena sumještanka. (rb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije