Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZABRANJENA PROPAGANDA'

Rusija poslala upozorenje Disneyu: Ne smijete prikazivati filma s gej protagonistom

Ilustracija
BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
29.05.2021.
u 07:43

U Rusiji su istospolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje "širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima" među mlađom populacijom

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak tvrtku Walt Disney Co da u toj zemlji ne smije prikazivati i promovirati kratki film "Out" čiji je glavni lik gej, jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji je ocijenjen štetnim za djecu.

Roskomnadzor je priopćio da je Disneyu uputio pismo u kojemu tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu djecu izlagati sadržajima koji "niječu obiteljske vrijednosti i promiču netradicionalne seksualne odnose".

"Out" je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u svibnju prošle godine. Produkcija Disneya i Pixara, "Out" je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obje tvrtke kojemu je glavni lik gej. Disney nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istospolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje "širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima" među mlađom populacijom. 

Organizacije za zaštitu ljudskih prava taj su zakon osudile, ustvrdivši da je pridonio jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti. Jedan je ruski tužitelj u ponedjeljak zatražio zabranu Instagram reklama modne kuće Dolce & Gabbana koje prikazuju istospolne parove kako se ljube.

Komentara 4

ZG
zg1985
09:10 29.05.2021.

tako se to radi,mora se znat tko je gazda..kod nas svaka udruga klosara sa 3.5 clanova dirigira vladi stavove..i sto je gore i narodu

DU
Deleted user
11:38 29.05.2021.

Bravo!!!!!

MP
miroslav.petkovic.7564
07:52 29.05.2021.

Neda Rusija,da u njoj pedofili caruju razni idioti duginih boja.Tamo idi odkud si poceo to pedofilstvo promovirat u svoju zemlju i zagadivat okolinu.. Nema ovdje u rusiji tog cirkusa..Nista im ovdje ne prolazi za rukom samo kmecanje.Sta kazu domaci amerikanci pozdrav Cepigi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije