Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Pupovac zastupnik u Hrvatskom saboru ili ekspozitura Vučića i srpske politike?'

Kazao je i kako Pupovac negira što je bio Domovinski rat i žrtve tisuća branitelja i civila, bombardiranje hrvatskih gradova od strane srbočetnika, žrtve Vukovara, Škabrnje te isključivo govori o egzodusu Srba
20. rujna 2018. u 15:26 39 komentara 1149 prikaza
Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoja Zekanovića zapitao se u četvrtak je li SDSS-ov Milorad Pupovac zastupnik u Hrvatskom saboru ili ekspozitura Aleksandra Vučića i srpske politike, dok je premijera Andreja Plenkovića pozvao da raspiše izbore poručivši da „nema nikakvog smisla da mu partner koji negira temeljne vrijednosti u Hrvatskoj drži većinu u Saboru”.

Milorad Pupovac Milorad Pupovac: 'Poštujem one koji su se vođeni idejom slobode i mira borili za svoju zemlju'

Zekanović je time reagirao na Pupovčevu konferenciju za novinare ranije danas, na kojoj je Pupovac odgovarao na zahtjev dviju braniteljskih udruga da se o njegovom političkom djelovanju i izjavama provede rasprava u Saboru.

Pupovac preko svojih usta nije uspio izustiti Domovinski rat

„Ključno je pitanje je li je Milorad Pupovac svjestan da je on zastupnik u Hrvatskom saboru, kako se sam pohvalio već šest mandata. On preko svojih usta nije uspio izustiti Domovinski rat nego je govorio o sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, a na žalost i premijer Plenković u zadnje vrijeme teško izusti Domovinski rat, već to naziva nekim sukobima”, rekao je Zekanović na konferenciji za novinare.

Pupovcu je poručio kako govori o normalizaciji odnosa, a ne zna da se to može isključivo na osnovu istine. „Istina je jednostavna, samo je Pupovac i njegovo društvo iz SDSS-a te tutori iz Srbije ne mogu izustiti: '91. Hrvatska je napadnuta od strane Srbije, a imali smo i srbočetničku pobunu unutar Hrvatske i to je istina koja ne može prijeći preko usta Milorada Pupovca”, rekao je Zekanović.

Branko Bačić i Milorad Pupovac Braniteljske udruge traže što brže očitovanje Zahtjev za raspravu o Pupovcu stigao u Sabor. Premijer: Neće ići

Kazao je i kako Pupovac negira što je bio Domovinski rat i žrtve tisuća branitelja i civila, bombardiranje hrvatskih gradova od strane srbočetnika, žrtve Vukovara, Škabrnje te isključivo govori o egzodusu Srba.

"Kada govori o Domovinskom ratu na isti način pokušava stigmatizirati hrvatski narod kako je bio stigmatiziran 45 godina: Hrvati su ustaše, pa se pričaju priče o Jasenovcu i dječjim logorima, a ne može se izgovoriti istina od prije 20 i nešto godina”, rekao je.

Pozvao ga je da ”hrabro kaže da nije bilo agresije na RH, što zapravo negira i njegov tutor Aleksandar Vučić, pa da znamo na čemu smo, da znamo tko drži stolicu Andreju Plenkoviću”.

hrvoje zekanović 'Volio bih da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat'

Premijera Plenkovića pozvao je da mu postavi isto pitanje.

"Da li je njegova uloga u ovom trenutku isključivo da Srbija uđe u EU preko leđa Hrvatske, bezuvjetno, bez priznavanja agresije, bez rješavanja sukcesije, zašto ne bismo otvorili pitanje ratne odštete i zašto šutimo. Hrvatska nije samu sebe razarala”, rekao je Zekanović.

Hrast za osudu svih totalitarnih režima

Kazao je i kako je on i njegova stranka HRAST za osudu svih totalitarnih režima – komunizma, fašizma i nacizma, no i dodao da "dok imamo uspješnu rehabilatiju četničkog pokreta u Srbiji, u Hrvatskoj se izmišljaju priče o ustašama".

Milorad Pupovac Marinko Jurasić Namjeravaju li to branitelji glasati za Pupovca!?

Poručio je i kako se Milorad Pupovac mora duboko ispričati za „ono što radi svojoj hrvatskoj državi i hrvatskom narodu koji je jedini konstitutivan u Hrvatskoj”.

Premijera Plenkovića Zekanović je pozvao da raspiše izbore. "Nema nikakvog smisla da partner kao što je Pupovac, koji negira temeljne vrijednosti, drži većinu u Hrvatskom saboru”, ustvrdio je Zekanović.

>> Pogledajte konferenciju Milorada Pupovca

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • Ante tTony:

  Dali ovo triba konentirat ili je sve na mistu .Sibencani ne mogu protu istine, mogu oprostit ali ne mogu zaboravit bobardinanje Kresimirova grada..

 • kruti:

  BRAVO zeko, briselsko-istanbulska drugarica andreja&njegov četnički partner na APARATIMA!!!!

 • Avatar anti_komunist
  anti_komunist:

  napokon da netko javno kaze i bez rukavica chetniku da je chetnik....