Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Psihički bolestan na spavanju izbo ženu

10.05.2009.
u 08:14

ZAGREB – Jezivo ubojstvo kojemu su svjedočila i djeca dogodilo se oko 2.10 sati u obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi. Duševni bolesnik F. P. (43) izbo je do smrti svoju usnulu suprugu I. P. (42).

Izbo ju je kuhinjskim nožem više od deset puta u krevetu u kojem su oboje ležali i žena je na mjestu iskrvarila. U kući su bila i njihova djeca, djevojčica od osam, dječak od 12 godina te 17-godišnji sin. Upravo je najstariji sin pozvao policiju upomoć.

– On nikad nije bio problematičan, uvijek je bio pristojan. Žena je radila u jednom domu za starije u Zagrebu. Obitelj se doselila u naselje dok je djevojčica još bila beba, a došli su iz Hercegovine – prepričavali su jučer susjedi. Nitko od njih nije čuo što se u susjednoj kući događa, a tek kada je stigla policija, doznali su za ubojstvo.

Policija je kontaktirala s Centrom za socijalnu skrb, a nakon brutalnog ubojstva, troje njihove maloljetne djece smješteno je kod jednog od članova obitelji. Najvjerojatnije je riječ o sestri ubijene žene koja živi u istoj ulici.

Motivi brutalnog ubojstva nisu poznati, alkohol je isključen, a neslužbeno se moglo čuti kako se F. P. prije liječio zbog psihičke bolesti.

– Pio je samo bezalkoholno pivo i bio je prilično miran. Više šutljiv. Tko zna zašto je pukao. Bračni je par nedavno počeo graditi vikendicu u jednom mjestu nedaleko od Svetog Ivana Zeline. Razgovarali smo o tome kako planiraju obnoviti fasadu na kući u Zagrebu. Inače, dosta su držali do vjere. Ne možemo vjerovati što se dogodilo – komentirali su jučer susjedi.

Policija je, nakon dojave najstarijeg sina, stigla pred njihovu kuću i odvela F. P. na kriminalističku obradu u PP Dubrava zbog ubojstva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije