Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne može ih razumjeti

Prvi otkazi zbog cijepljenja u Njemačkoj: Otpustio 7 zaposlenika, sada dobiva prijetnje

Vaccinations at Havelhoehe community hospital in Berlin
Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Fenix
25.01.2021.
u 09:37

– Činim sve da zaštitim naše pacijente. To je moja moralna dužnost! – smatra šef Službe za gerijatrijsku zdravstvenu njegu u Dessau-Roßlau

Rene Willmer prvi je šef u Njemačkoj koji je svojim zaposlenicima dao otkaz jer se nisu htjeli cijepiti protiv korone. Otkaz je dobilo sedam njegovih zaposlenika u Službi za gerijatrijsku zdravstvenu njegu u Dessau-Roßlau.

Troje zaposlenika ni pod kojim uvjetima nisu se htjela cijepiti, a još četvero izrazilo je stav protiv cjepiva te zatražilo vremena za odluku. Šef je s njima obavio razgovore, podijelio informativni materijal i održao predavanje kako bi ih uvjerio da je cjepivo nužno. Na kraju im je odredio rok od dva dana za odluku. No, kad se ni nakon toga nisu htjeli cijepiti, Willmer im je uručio otkaze, javlja Fenix.de.

– Nisu slušali moje predavanje, vikali su, odmahivali glavom. Jedan od njih čak je odbio cijepljenje protiv korone riječima:  “Neću dopustiti da Bill Gates stavi čip u moju ruku”  – rekao je Willmer.

Jedna od zaposlenica ispričala je pak drugu priču.

– Šef nas je vrijeđao, nije poštovao našu zabrinutost i jasno je zaprijetio. Rekao je: “Cijepite se ili ću vas izbaciti” – rekla je zaposlenica, dodajući da ona nije protiv cijepljenja, ali želi još nekoliko dana razmisliti. Prijavila je bivšeg šefa zbog prisile i želi ga tužiti.

Willmer zbog svog stava dobiva prijetnje i kaže kako to ne može razumjeti. Sada traži nove medicinske sestre. – Činim sve da zaštitim naše pacijente. To je moja moralna dužnost! – zaključuje.

Komentara 194

Avatar gusjenica
gusjenica
10:19 25.01.2021.

I ja podržavam slobodu izbora, jednako za radnike kao i za firmu.

5S
505.scrtom
11:16 25.01.2021.

krenula je diktatura zla

BH
Bunjevac=Hrvat
10:50 25.01.2021.

Uspjeli su u svojim nakanama da naprave zbrku i razdor među ljudima i sad mogu da rade s narodom šta hoće,na cijelom svijetu.Đavolsko djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije