Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Ukrajini

Pristaša Viktora Janukoviča više neće biti u Vrhovnoj radi

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
24.10.2014.
u 16:51

Porošenko vodi, drugi je radikal Ljaško, ljetos nokautiran u Radi

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko sa svojom strankom Solidarnost i koalicijskim partnerom Vitalijem Kličkom ima veliku prednost u anketama uoči nedjeljnih izvanrednih parlamentarnih izbora u Ukrajini.

Rejting je te koalicije, koja bi mogla dobiti iduću vladu u Kijevu, u različitim anketama između 25 i 35 posto, a druga je Radikalna stranka Oleha Ljaška, koji se natjecao i na predsjedničkim izborima u svibnju i iako nije bio istaknuta osoba na Majdanu, uspio osvojiti treće mjesto, iza pobjednika, kralja čokolade Porošenka i bivše liderice oporbe Julije Timošenko. Ljaško je poznat i zato što je bio nokautiran u Vrhovnoj radi u svađi oko toga ide li on na frontu na istok zemlje ili ne. Prozivao je kolege parlamentarce i zato što jedu francuski, a ne ukrajinski sir. Ljaško bi mogao biti najvažnija oporba Porošenkovim zastupnicima, a možda i član vladajuće koalicije.

Glavni je cilj izvanrednih izbora očistiti parlament od pristaša svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča. Na izbore Janukovičeva Stranka regija uopće ne ide, a i njihovi saveznici, komunisti, slabo stoje i vjerojatno prvi put od neovisnosti 1991. godine neće ući u parlament. Izbori neće biti održani u 14 jedinica na istoku zemlje. Kako se dio zastupnika bira većinski, novi parlament mogao bi imati samo 424 zastupnika umjesto 450.

>> Porošenko: Postigli smo dogovor s Rusijom oko cijene plina

Komentara 5

RA
Rangostar
21:34 24.10.2014.

Kličko je jak u rukama al vakum u glavi.

KI
Kissinger
20:32 24.10.2014.

bilo bi bolje da su janukovićeve pristaše u parlamentu nego na ulicama.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:11 24.10.2014.

Oni su taj svoj tzv. parlament vec odavno silom ocistili od pristasa Janukovica tako da je ovo samo predstava. S obzirom da je ratno stanje i da 3 milijuna ljudi nece glasovati ti tzv. izbori su sprdacina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije