Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESLUŽBENI REZULTATI

Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba, Puljak pobijedio u Splitu. Drama u Istri

Foto: PIXSELL
1/14
30.05.2021.
u 21:03

U prvom krugu glasovalo se na više od 6500 biračkih mjesta, u drugom na 5500, od čega je po 25 bilo u šatorima u Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate. Tomislav Tomašević uvjerljivo je osvojio Zagrebu ispred Miroslava Škore. Vice Mihanović priznao je poraz u Splitu gdje je novi gradonačelnik Ivica Puljak. Ivan Radić novi je gradonačelnik Osijeka, a Rijeka ostaje SDP-ova. Marko Filipović u gradonačelničkoj će fotelji zamijeniti kolegu iz SDP-a Vojka Obersnela.

Tijek događaja:

22.19 - Hvala Zagrebe, hvala na povjerenju, hvala na nadi i ustrajnosti da je prava promjena moguća, hvala što ste vjerovali u nas, hvala svim Zagrepčanima,a i Zagrepčankama i dat će mo sve od sebe da to povjerenje opravdamo - kazao je Tomislav Tomašević, novi gradonačelnik Zagreba.

Više pročitajte OVDJE.

21.58 - Zadovoljstvo mi se obratiti vam se nakon rezultata. Želim zahvaliti svim građanima koji su sudjelovali na izborima. Želim iskazati jedinstven stav vodstva HDZ-a, a to je da smo pobjednici ovih lokalnih izbora. Osvojili smo 15 županija što nismo nikad prije. Nažalost, nismo pobijedili u Šibenskoj-kninskoj. Negdje moramo napraviti analizu i vidjeti što ćemo napraviti bolje. Nismo pobijedili u Splitu, ali smo pobijedili u Osijeku - poručio je premijer Andrej Plenković.

Cijeli govor pročitajte OVDJE.

21.52 - Dragi građani Splita, vi ste pobijedili, svi vi. I oni koji za nas nisu glasali, mi ćemo se truditi da opravdamo vaše povjerenje i nikada nećemo dopustiti da vas itko proziva zbog političkih opredjeljenja. Hvala i svima koji su glasali za nas i dali nam povjerenje, budite uz nas i dalje, kao što ste i danas bili uz nas - kazao je Ivica Puljak te čestitao protukandidatu Vici Mihanoviću na ostvarenom rezultatu. 

Više pročitajte OVDJE.

21.49 - Obrađena su sva biračka mjesta u Zagrebu.

Tomislav Tomašević - 63,78% - 199 630 glasova
Miroslav Škoro - 34,01% - 106 300 glasova

21.39 - Želim čestitati Tomislavu Tomaševiću, neće mu biti lako jer znamo u kakvom je stanju Zagreb. Zaplješćimo novom gradonačelniku - kazao je Miroslav Škoro u obraćanju i zaključio: 

- Poručujem svima da ćemo nastaviti boriti se s nekim anomalijama koje smo uočili, a to je da i dalje razotkrivamo aktivnosti udruga, da ćemo se boriti s klijentelizmom i korupcijom. Bio je užitak sudjelovati u ovome, svi smo nešto naučili. Nastavit ćemo djelovati kao treća po snazi stranka. Proanalizirat ćemo rezultate i biti bolji na sljedećim izborima. Obećavam, tako mi Bog pomogao.

Više pročitajte OVDJE.

21.25 - 100% obrađenih biračkih mjesta u Rijeci. Marko Filipović osvaja 52,6%, a Davor Štimac 43,96%.

21.22 - IDS-ov Boris Miletić novi je župan Istarske županije. On je sa samo 54 glasa prednosti pobijedio ispred Danijela Ferića iz SDP-a. Miletić je osvojio 26.305 glasova, a Danijel Ferić 26.251 glas.

21:15 - Čestitam gospodinu Puljku na izbornoj pobjedi, kao najjača politička opcija u Gradskom vijeću nastavit ćemo svoj rad i dati svoj obol boljitku našeg grada. Želim se zahvaliti svim ovim dragim ljudima koji su sada i cijelu kampanju uz mene i svim biračima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i glasali na izborima te svim članovima i volonterima HDZ-a - kazao je Vice Mihanović te dodao da ovaj rezultat ne želi ocijeniti porazom jer je HDZ i dalje najjača opcija u Gradskom vijeću.

Više pročitajte OVDJE.

21.03 - Gotova je i utrka u Puli. Filip Zoričić, kandidat grupe birača, novi je gradonačelnik. On je pobijedio s 55,05% ispred Elene Puh Belci iz IDS-a koja je dobila 42.45%.

20.53 - Obrađeno je više od 98 posto biračkih mjesta u Zagrebu. Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u Zagrebu.

20.49 - Kandidat grupe birača Viktor Šimunić, široj javnosti poznat jer je u aferi "Kaj bi ti štel biti?" objavio audio snimku iz koje proizlazi  da mu je HDZ nudio protuuslugu u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, pobijedio je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Oroslavja.

Šimunić je s 1456 osvojenih glasova pobijedio aktualnog gradonačelnika Emila Gredičaka (HDZ, HSU,HSLS) koji je osvojio 1224 glasa.

20.45 - Marko Vučetić priznao je poraz i čestitao pobjedu aktualnom gradonačelniku Zadra Branku Dukiću.

- Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje nego registriranje i prihvaćanje rezultata - rekao je Marko Vučetić te čestitao građanima Zadra koji su birali Branka Dukića, ali i njega.

- Demokraciju ne promatram niti kao pobjedu, niti kao poraz, već kao život - dodao je Vučetić na obraćanju nakon objave prvih neslužbenih rezultata.

- Dokle god imamo izlaznost manju od 40%, dokle god imamo uspavano srce demokracije, mi ne možemo biti zadovoljni - rekao je.

20.35 - Gotovo je i u Vukovaru. Ivan Penava dobio je 53,26 posto glasova, a Nikola Mažar 44.74%.

20.32 - Obrađeno je 100% biračkih mjesta u Osijeku. HDZ-ovac Ivan Radić dobio je 15 526 glasova, odnosno 59,66 posto. Berislav Mlinarević dobio je 9241 glas, odnosno 35,51%.

Obrađeno je 86.3% biračkih mjesta u Zagrebu. Tomislav Tomašević osvaja 64,45 posto,a Miroslav Škoro 33,45%.

20.28 - Povodom drugog kruga lokalnih izbora, uživo će se s terena javljati Večernjakovi reporteri koji će iz minute u minutu pratiti situaciju u izbornim stožerima diljem Hrvatske. 

Javljanja pratite OVDJE.

20.26  - Prema rezultatima Šibensko-kninska županija više nije HDZ-ova utvrda.  Vodi nezavisni kandidat Marko Jelić nad HDZ-ovim Goranom Paukom

Pauk je za HRT kazao da je čestitao svojem protivniku

- Ovi rezultati pokazuju da ostajem za Markom i nije nadoknadivo - istaknuo je. 

20.24 - U Čakovcu su obrađena sva biračka mjesta, Ljerka Cividini nova je gradonačelnica. Ona je osvojila 5.617 glasova
,a Stjepan Kovač 4.141 glas.

20.12 - Brojni HDZ-ovci okupljeni u stožeru stranke u Petrinji slave prve rezultate prema vodi njihova kandidatkinja Magdalena Komes

 

20.10 - Bjelovarsko-bilogorska županija prema prvim rezultatima izabrala drugog župana nakon 21 godinu.

U tijeku je prebrojavanje glasova na biralištima diljem Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema prvim neslužbenim podacima, u drugom krugu izbora kandidat za župana Marko Marušić vodi u Bjelovaru, Grubišnom Polju, Daruvaru i Garešnici. Postoji velika mogućnost da će ta županija nakon 21 godinu duge vladavine Damira Bajsa dobiti novog župana. HDZ-ov kandidat , Marko Marušić trenutno ima 12442, dok Damir Bajs ima 9409 glasova prema DIP-u koji je prebrojao 64 posto glasova.

20.00 Prvi neslužbeni rezultati

Zagreb: Tomašević 67,87% - Škoro 32,13% - 28,22 posto obrađenih biračkih mjesta
Split: Puljak 62,15% - Mihanović 37,85% - 25,15 posto obrađenih biračkih mjesta
Rijeka: Filipović 54,04% - Štimac 45,96% - 22,77 posto obrađenih biračkih mjesta
Osijek: Radić 62,56% - Mlinarević 37,44% - 76,07 posto obrađenih biračkih mjesta

U prvom krugu glasovalo se na više od 6500 biračkih mjesta, u drugom na 5500, od čega je po 25 bilo u šatorima u Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru.

Za oba izborna kruga tiskano je 17,8 milijuna glasačkih listića i utrošeno 160 tona papira, izbori će stajati više od 100 milijuna kuna, koliko točno znat će se tek u kolovozu kad se obavi nadzor financiranja i zbroje svi troškovi.

Komentara 86

Avatar jeremija1
jeremija1
21:38 30.05.2021.

Naredne 4 godine budu protekle pod sloganom :" Ako ne znaš šta smeš u gradu, pitaj tvoju tetka - Radu !" I drugove iz komiteta, jer oni znaju sve, a partija je nepogrješiva. Prvi korak bude nastavak štovanja Svetog Josipaa Kumrovečkog, a onda bumo vidili za ovo drugo manje i više bitno...Platiše iz internacionale su naručili posal i dali uputstva ; ljevičarenje, izbjeglice, LGBT, rodna ideologija...a ove lokalne teme po vlastitom nahođenju. Drugovi budu vam lijepo uredili odnose s vašom crkvom i vašim braniteljima, nekaj budu dobile i udruge...Nemojte si Pusića zaboraviti ! Jakovina i Klasić se već vesele ; možda podignu i spomenik Miki Špiljku...

DU
Dubrava
20:52 30.05.2021.

Dubrava nije izdala Hrvatsku kao centar i Trešnjevka.

DA
danistine1
20:48 30.05.2021.

Pobijedili su lažni ljudi.Laž je trenutna ali istina vječna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije