Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Posavec: 'Ovo je efikasna stvar koja vam omogućuje rješavanje mnogih obaveza bez čekanja u redovima'

Prema riječima ministra Malenice, najviše se trenutno koriste usluge iz područja Ministarstva unutarnjih poslova, kao što su promjene boravišta/prebivališta, te iz područja e-matica, primjerice izvadak rodnog lista, domovnica i slično.
24. rujna 2019. u 20:00 2 komentara 1741 prikaza
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Večernjakov digitalni bus danas je boravio u Čakovcu. Prva je to stanica u sklopu nove turneje kojom se nastavlja edukacija građana o mogućnostima implementacije novih tehnologija u svakodnevnom životu. 

Večernjakov digitalni bus DIGITALNI BUS Večernjakov digitalni bus uskoro opet na turneji. Čekaju vas besplatni AKD čitači osobnih iskaznica, osvježenje i simpatične hostese

- Ovo je prva stanica u promociji portala E-građanin. Otprilike 750 tisuća građana u ovom trenutku koristi usluge tog portala. Cilj nam je kroz ovu promociju, kroz digitalni bus dalje promovirati sve usluge koje se mogu ostvariti putem tog sustava. Isto tako najaviti i brojne druge projekte koje planiramo na planu digitalizacije, a sve kako bi građanima omogućili sve više usluga koje mogu obaviti bez odlaska u javno-pravna tijela, odnosno da smanjimo čekanja u redu za ostvarivanja određenih prava - kazao je ministar Ivan Malenica koji ističe kako trenutnom brojkom nije u potpunosti zadovoljan te da je trajni cilj poboljšati uslugu kako bi privukli još više ljudi.

Prema riječima ministra, najviše se trenutno koriste usluge iz područja Ministarstva unutarnjih poslova, kao što su promjene boravišta/prebivališta, te iz područja e-matica, primjerice izvadak rodnog lista, domovnica i slično.

Župan Matija Posavec je kazao da je postotak građana Međimurske županije koji koriste usluge E-građanina iznad hrvatskog prosjeka, ali da se ne zadovoljavaju time te da se teži povećanju tog broja.

- Zato će ova kampanja i sve što ćemo raditi ubuduće će ići u tom smjeru da se shvati da se radi o jednoj jako dobroj stvari koja je efikasna jer vam daje uvid u sve vaše podatke iz jedne prostorije i mogućnost da isprintate što trebate bez čekanja u redovima. Upravo ta efikasna javna uprava i razlog zbog čega je digitalni bus ovdje je to da smo primjer dobre prakse. Vjerujte da 1. siječnja kada i poslovi državne uprave budu pripojeni županijama ćemo također pokazati da možemo biti još efikasniji i digitaliziraniji sektor, a sve u korist naših građana - poručio je župan dodajući da je cilj educirati sve.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac