Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večernjakov digitalni bus uskoro opet na turneji. Čekaju vas besplatni AKD čitači osobnih iskaznica, osvježenje i simpatične hostese

Nastavlja se Večernjakov projekt digitalne edukacije građana. Doznajte kada smo u vašem gradu kako biste postali e-građani
19. rujna 2019. u 11:57 1345 prikaza
Večernjakov digitalni bus
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

S obzirom na veliku posjećenost i interes građana o mogućnostima implementacije novih tehnologija u svakodnevnom životu, Večernjakov digitalni bus opet kreće na turneju kako bi svi zainteresirani, uz naše edukatore, imali priliku naučiti sve što im je potrebno da bi savladali digitalne platforme.

Od 24. do 27. rujna, uz grickalice, osvježavajuća pića poput Coca Cole i Romerquelle vode, simpatične hostese, visoke uzvanike i popularnog TV voditelja Ognjena Golubića saznajte više o digitalnim mogućnostima koje su vam na raspolaganju, poput korištenja interneta bankarstva, kako elektronskim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu itd.

Večernjakov digitalni bus | Autor : Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Od 31. svibnja do 8. lipnja ove godine, Večernjakov digitalni autobus posjetio je 4 hrvatska grada s ciljem demistifikacije korištenja digitalnih platformi i tehnologije u svakodnevnom životu. Svi posjetitlji mogli su dobiti inicijalne kodove kod djelatnika MUP-a i uz pomoć djelatnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva mogli su aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice ili su mogli zatražiti od djelatnika FINA-e vjerodajnicu ePASS, čime će moći koristiti usluge u sustavu e-građani.

RASPORED I LOKACIJE VEČERNJAKOVA DIGITALNOG BUSA:

 • 24.rujna 2019. Čakovec, Ulica Ruđera Boškovića 2

  • Vrijeme: 14:00 - 17:00

 • 25.rujna 2019. Šibenik, Ulica Ante Starčevića

  • Vrijeme: 10:00-13:00

 • 26.rujna 2019. Zagreb, Trg kralja Tomislava

  • Vrijeme: 16:30 - 19:30

 • 27.rujna 2019. Požega. centralni Trg

  • Vrijeme: 16:00 - 19:00

Više informacija saznajte na digitalna.hr

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje