Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG U JAVNOM SAVJETOVANJU

Popis stanovništva odlazi u povijest, Hrvatska će dobiti registar stanovništva, evo što o tome misle stručnjaci

27.02.2024.
u 19:27

Ministar Marko Primorac kazao je da će se registrom omogućiti cjeloviti podaci o stanovništvu u realnom vremenu, no dvojbeno je koliko će biti točni jer će se podaci za registar povući iz raznih baza podataka

Komentara 37

Avatar Crni labud
Crni labud
19:53 27.02.2024.

Ne zanima njih stanovništvo nego njegova imovina. To je zakopano blago koje treba otkopati.

VI
Vivian
20:04 27.02.2024.

Imamo 400 tisuca novo-odseljenih Hrvata, ali imamo preko 150 tisuca novo-naseljenih azijaca, registar ce sve "registrirati" kao gradjane Hrvatske.

Avatar Dražen Katić
Dražen Katić
23:23 27.02.2024.

Na prvi pogled čovijek bi rekao da je to isto i da se jedan popis zamjenjuje drugim! Pored toga "Registar stanovništva" izrađuje Ministarstvo financija pa naslućujemo da će u tome novom registru biti i podaci o nekim financijskim pokazateljima stanovnika Hrvatske. Prirodno je postaviti pitanja: Iz kog razloga država stvara toliku bazu podataka svojih građana u digitalnom obliku? Tko se štiti tom bazom podataka i u koju svrhu će se koristiti ta baza podataka? Svatko od nas može prosuditi je li za građane Hrvatske dobro da država raspolaže tolikom količinom podataka građana u digitalnom obliku. Sve što je digitalno nije 100% sigurno i izloženo je potencijalnim hakerskim napadima. Što će se dogoditi ako jednog dana ti podaci budu cilj hakerskog napada i ti podaci dođu u ruke trećih osoba koje ne pripadaju državnim institucijama Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije